Aanmelden als...

Ontdek hoe waardevol het is om samen met vrienden, collega’s of je gezin een ander te ontmoeten en te helpen.

Lees meer

aanmelden ALS GROEP

Wil je je tijd en talent graag zinvol inzetten? We hebben verschillende mogelijkheden voor je.

Lees meer

aanmelden ALS Individu

Word Fannoot

Het werk van Present groeit! Vind jij het ook belangrijk dat steeds meer mensen in Purmerend het vanzelfsprekend vinden naar elkaar om te zien? Neem dan een aandeel in Present.

Lees meer

Steun ons als Fannoot

Nieuw: Present voor gezinnen!

Present voor gezinnen

Nieuws

MEER NIEUWS >>

Facebook

NL-Doet/Present-Purmerend: Belevingstuin voor Novawhere

Afgelopen vrijdag hebben zo’n kleine 20 enthousiaste Present-vrijwilligers uit de verschillende Purmerendse kerken geholpen bij de aanleg van een belevingstuin voor verpleeghuis Novawhere. Een NL-Doet project, wat betekent dat het Oranjefonds de materialen betaalde en vrijwilligers het werk moesten doen. Alles was uitstekend voorbereid door Kitty Ammeraal van Novawhere en liep als een trein. Aan de hand van een door Kitty zelf gemaakt voorbeeld werden een aantal grote plantenbakken in elkaar gezet, van wielen voorzien, geschuurd, gebeitst en gevuld met aarde en planten; een deel werd “vrijgehouden” voor door de bewoners zelf ingezaaid spul. Ondanks het erg slechte weer was de sfeer werkelijk uitstekend, waarbij het natuurlijk hielp dat dit werk overdekt gedaan kon worden en er voor een lekkere lunch was gezorgd. Alleen het “natte” en meest tijdrovende deel, het reinigen van het terras met een hoge-druk spuit, moest natuurlijk buiten gebeuren, maar daarbij viel wat water van boven niet zo op; bovendien duurde dat zo lang dat de mannen in regenpak tegen het eind al weer in de zon stonden. Een geweldige klus! Voor herhaling vatbaar. Bedankt allemaal! (2 photos)
... Lee meerSee Less

7 months ago

2
bekijk op facebook

Jong en Oud aan de High Tea

Een groep jongelui van de Kerk van de Nazarener uit Purmerend organiseerde een High Tea voor 8 ouderen in de Noordster van Odion. De deelnemers hebben genoten van de gerechten en vooral ook van de onverdeelde aandacht van de jonge mensen. Ook was er gezorgd voor muzikale omlijsting en kon iedereen meezingen met bekende liederen onder leiding van de predikant. Heel fijn dat jonge mensen zo maatschappelijk betrokken zijn.
... Lee meerSee Less

7 months ago

bekijk op facebook

Bim Bam sponsort Stichting Present Purmerend

Van de Stichting Bim Bam mocht Present een gift ontvangen van 6.000 Euro. Naast een aanzienlijke bijdrage in de "vaste lasten" ook deels bestemd voor een "noodfonds". Weliswaar levert Present primair "handjes" voor allerlei vrijwilligersprojecten, maar soms moeten daarvoor ook wat materialen worden aangeschaft. Heel welkom dus.

Geweldig bedankt! Heel fijn zo geholpen te worden door een andere vrijwilligersorganisatie.

http//www.bim-bam.nl
... Lee meerSee Less

7 months ago

Chr. Geref. Kerk aan het werk voor Present en Wonen Plus

Een aantal leden van de kerkenraad van de christelijke gereformeerde kerk in Purmerend is ook voor Present aan het werk geweest. Via Wonen Plus zijn een aantal “medemensen” bezocht voor een gesprek, een wandeling of een ritje met de auto en twee mannen werden aan het werk gezet om een tuin op te knappen. De aanbieders houden er een goed gevoel aan over en de “medemensen” zijn blij met de aandacht en de gedane klus.

Wilt u dat nou ook eens, dat fijne gevoel om iets voor een ander te betekenen? Geef u op bij Present Purmerend, als groep of individueel. Het emailadres is info@stichtingpresent-purmerend.nl.
... Lee meerSee Less

7 months ago

bekijk op facebook

Vrijwilliger "“Onze tijd was goed besteed. We hebben letterliJk en figuurliJk ruimte in iemands leven mogen creëren!”"