Nieuws

Diaconie CGK maakt tuin kindvriendelijk

25 februari 2022

Een groep van zeven vrijwilligers van de diaconie van de Christelijk Gereformeerde Kerk (CGK) Aalten heeft een gezin geholpen bij het kindvriendelijk maken van hun achtertuin. De diaconie had bij Present Aalten-Dinxperlo aangegeven dat ze graag als team een doedag wilden houden. De projectcoördinator van Present koppelde hen vervolgens aan de klus bij het gezin. Hun begeleider van Op Weg Coaching had om hulp gevraagd voor het opknappen van de tuin, zodat beide jonge kinderen er veilig in konden spelen. Zelf konden ze deze grote klus niet overzien en ze hebben geen familie of vrienden die hen kunnen helpen.

Met veel enthousiasme, energie en kracht en een beetje hulp van een graafmachine heeft de groep de achtertuin afgegraven en geëgaliseerd, zodat er binnenkort gras kan worden gezaaid. Daarnaast legden ze een terras aan en repareerden ze de schutting die door de storm was omgewaaid. Tussendoor was er daarnaast tijd om kennis te maken met het gezin onder het genot van een kop koffie en iets lekkers.

Als extraatje knapte de groep ook de voortuin nog op, zodat deze er ook weer mooi bij ligt. “Mijn cliënten zijn verwonderd en dankbaar voor de hulp die vanuit Present is aangereikt. Het is meer en mooier dan ze hadden kunnen bedenken en geeft hen frisse moed om te behouden wat er is gecreëerd”, liet de begeleider van het gezin na afloop weten.

Doe ook mee!

Wil je ook samen met kerkgenoten, vrienden, familie of een andere groep een plaatsgenoot te helpen en zo te ervaren wat een paar uur van jouw tijd betekent voor een ander? Meld je dan nu aan en wij zoeken een passende klus voor jullie!