Ons team

Mieke Johnson

Rob Meiland

Corien Verplanke

Algemeen Coördinator

mieke.johnson@presentalkmaar.nl

“Het is bijna vanzelfsprekend om in een eigen “bubbel” te leven. Enerzijds worden deelnemers aan een Present project zich meer bewust van de moeilijke situaties waarin mede-stadgenoten verkeren. Anderzijds is een hulpontvanger veel geholpen door het werk wat verzet wordt tijdens een Present project en maakt dit echt een verschil in hun leven. Mensen kunnen het soms niet geloven dat onbekende mensen hem/haar zomaar willen helpen! Er ontstaan mooie ontmoetingen.”

 

Harry Schuil

 

Administratie

rob.meiland@presentalkmaar.nl

“Ik ben sinds mijn pensionering werkzaam om een prettige invulling van mijn vrije tijd te hebben. Het bevalt goed want ik heb erg leuke collega’s, inclusief een gratis half uur wandeling van huis naar kantoor en terug (ik heb geen hond).”

 

 

 

 

Roger Franssen

 

Communicatie & PR

corien.verplanke@presentalkmaar.nl

“Ik vind het concept van Present om anderen op vrijwillige basis te helpen die het even niet zelf voor elkaar krijgen een geweldig concept. Mensen hebben soms even net dat beetje hulp van buiten nodig om zelf weer verder te kunnen. Ik ken hiervan zelf in mijn persoonlijke omgeving ook een voorbeeld en ik weet uit eigen ervaring dus hoe ontzettend belangrijk dit voor mensen kan zijn.”

 

 

Lous Rijnbeek

Projectcoördinator praktische (binnen)klussen

projecten@presentalkmaar.nl

“In 2012 werd in Alkmaar de Stichting Present opgericht, ik mocht daarbij aanwezig zijn. O.a. Andre Rouvoet en Marco Borsato waren ook bij die oprichtingsbijeenkomst. In mijn werkzame leven was ik werkvoorbereider in de sector installatietechniek. Het leek mij wel wat om iets dergelijks voor Present te gaan doen. In een van de flyers van Present staat: “In een dag verlichten wat al maandenlang donker is”. Dit geeft precies aan waar Present voor staat en ik mij voor in wil zetten.”

 

Ruurd en Audrie Postma

 

 

Projectcoördinator Tuinen

projecten@presentalkmaar.nl

“Toen mijn vrouw en ik, zes jaar geleden, stopten met werken zochten we een gezamenlijke activiteit. We hebben eerst een aantal losse projecten met Present gedaan , maar vanaf 2017 hebben we meerdere projecten per jaar gedaan. Wij focussen ons op tuinklussen, omdat dat onze hobby is. Elk project raakt je wel ergens, je komt in aanraking met allerlei mensen, die je anders nooit zou ontmoeten. De manier waarop bijv. buitenlandse mensen hun dankbaarheid tonen, raakt ons altijd erg”

 

Nicole van Dijken

 

 

 

Coördinator Friend4friend, Jong Present Trainee (afgerond)

“Eind februari ben ik gestart als trainee Jong Present. Hierbij leerde ik de stichting kennen en kreeg ik de kans om veel te leren en werkervaring op te doen. Ik vind het waardevol en bemoedigend om te zien dat er zoveel vrijwilligers zijn die zich telkens weer in willen zetten voor de mensen om hun heen. En dat stichting Present zich daar ook op focust: het is van nature leuk om een ander te helpen, laten we mensen een steuntje in de rug geven om dat daadwerkelijk te kunnen gaan doen!

Nu ben ik coördinator voor het project Friend4friend en ben heel blij dat ik hierin iets kan betekenen voor jongere Nederlanders en Nieuwkomers”

Projectcoördinator Tuinen & Sociaal tuinieren

projecten@presentalkmaar.nl

“Ik was op zoek naar een organisatie die éénmalig verwaarloosde tuinen van oudere en kwetsbare mensen deed opknappen. Nu houd ik mij bezig met het opknappen van tuinen en denk ik mee met het project Sociaal Tuinieren. Wat ik mooi vind van het werk bij Present zijn de blije gezichten van de bewoners als hun tuin er weer netjes uitziet. Bij het sociaal tuinieren geniet ik ervan als bewoners en buren spontaan een praatje maken en elkaar helpen.”
.

 

Vluchtelingen werken samen met Nederlanders bij een verhuizing. Zo ontstaat er begrip en verbinding - een van de doelen van PresentSamenwerkenJeffrey Mulder

 

 

 

Webmaster & IT

webmaster@presentalkmaar.nl

“Het is mijn overtuiging dat er altijd redenen zijn waarom het niet uitkomt om structureel tijd vrij te maken voor anderen, maar dat het uiteindelijk neerkomt op het maken van een keuze. De keuze om net zoveel van anderen te houden als van jezelf.”

 

 

 

 

Dominique Blinker

 

 

 

Jong Present Trainee

“Ik heb de maatschappelijke diensttijd afgerond bij Present Alkmaar. Ik heb met veel plezier gewerkt aan het Kerstengelen project. Dit project mocht ik van begin tot eind zelfstandig coördineren en zelf vorm geven. Denk hier aan administratieve werkzaamheden onderzoek, intake-gesprekken en zo meer. Achter de schermen word er hard gewerkt om de projecten te kunnen realiseren en is Present afhankelijk van dienstbare vrijwilligers. “Hard voor weinig en nooit chagrijnig” Daaruit blijft mijn waardering voor de Stichting alsmaar groeien.”

Projectcoördinator praktische (binnen)klussen

projecten@presentalkmaar.nl

“In mijn werkende leven heb ik in samenwerking met Stichting Present een aantal jaren klusdagen georganiseerd voor het Management Team waar ik deel van uitmaakte. Ik vond het geweldig dat je als team het verschil kon maken voor individuele mensen en instellingen die de hulp echt nodig hadden. Toen al had ik het idee om na mijn pensionering als vrijwilliger aan de slag te gaan voor Present.  Inmiddels ben ik gepensioneerd en sinds januari dit jaar aan de slag als Projectcoördinator.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Christiaan Johnson

 

 

 

Jong Present Trainee

“Stichting Present is een zeer mooie een prettige organisatie met een doelstelling die een verschil in de samenleving maakt.
Het is dan ook super leerzaam om een traineeship bij Present te volgen om zo anderen te helpen en mijzelf persoonlijk te ontwikkelen. Zo heb op het vlak van “doe het zelf” werkzaamheden veel waardevolle ervaring en kundigheid verworven. Daarnaast is het werken in teamverband bij een hulpvraag een super toffe ervaring!”