Gezin ontvangt statushouders thuis

12-10-2017

Een bijzondere match, dat was het zeker.  Op zaterdag 13 mei jl. begon de dag met het ophalen van dit gezin op het AZC Almelo. Thuis volgde verdere kennismaking met de rest van het Nederlandse gezin. Omdat de kinderen al goed Nederlands spraken, was communicatie mogelijk. Soms was het wat lastig, maar met wat handen en voetenwerk kwamen ze een heel eind. Er is gevoetbald, getut, en lekker pannenkoeken gebakken. Het contact tussen de kinderen gaat eigenlijk vanzelf. Bijzonder dat grenzen en achtergronden dan zo wegvallen.

“We hebben vaker als gezin een project gedaan via Stichting Present en dan is het van tevoren duidelijk wat je gaat doen. Nu ontvingen we mensen thuis en wilden we het niet te georganiseerd en groots maken. We hebben een super leuke en ontspannen middag gehad”!, aldus de moeder van dit gezin.

Er is ook gepraat over het land Syrië en het was hartverscheurend om te horen wat ze allemaal meegemaakt hebben. Het is meer dan logisch dat ze gevlucht zijn en fijn dat ze status kunnen krijgen in Nederland. Het Nederlandse gezin hoopt dat deze nieuwe Nederlands zich welkom voelen en zich hier thuis voelen. Na afloop van de middag hebben de moeders telefoonnummers uitgewisseld om contact te blijven houden. Het begin is er…

Hieronder een paar foto’s van deze leuke middag.