Volleybalgroep present voor vluchtelingen!

31-10-2018

Voor de zomervakantie deden we de oproep om iets voor een vluchteling te betekenen. Dit kan o.a. door een zogenoemd ‘Funproject’; iets leuks/ gezelligs doen met één of meerdere vluchtelingen.

Dit project laat zien hoe makkelijk je present kunt zijn voor ander. Makkelijk, maar met een mooie impact in het leven van anderen.  Een volleybal trainer vernam over het doen van een ‘funproject’ en besloot een volleybalclinic te geven. In zijn achterban informeerde hij wie hier nog meer aan mee wilde doen. Zo ontstond er een groepje Almelose deelnemers. Via Present Almelo konden ze contacten leggen met vluchtelingen (bewoners van het AZC Almelo) en werd er afgelopen zomer vier avonden flink getraind en volleybal gespeeld!

Er was grote animo onder de vluchtelingen. Voor hun is het fijn om even van het AZC terrein af te kunnen. Hun focus te verleggen op sport. Nieuwe mensen te ontmoeten en lol te maken. Aan de Nederlandse manier van trainen moesten sommigen best wel even wennen. Aanwijzingen en instructies van de trainer opvolgen, dat is minder vrijblijvend dan ze gewend waren…Voor de Nederlandse deelnemers was het ook een bijzondere ervaring om zo samen met mensen uit een andere cultuur te volleyballen. De ontmoeting met deze vluchtelingen was verrijkend.

Sporten verbindt. Dat werd elke avond wel duidelijk door de gezellige sfeer. Natuurlijk droegen de zomerse temperaturen hier ook aan bij 😉

Hieronder vinden jullie een aantal foto’s van de volleybalavonden: