Vluchtelingen ontdekken cultuur en historie Almelo

03-06-2019

Soms zitten er tussen de projecten van Present unieke uitstapjes. In mei is een groep van Urenco, samen met mensen van het AZC op pad geweest. Ze kregen een rondleiding in het Wevershuisje en een stadswandeling aangeboden. Een unieke situatie voor vluchtelingen om op deze manier meer over Almelo, Nederlanders en onze cultuur te leren kennen.

Het was prachtig weer toen ze verzamelden bij het wevershuisje. Na een kort voorstelrondje onder het genot van koffie, werden de mensen in twee groepen verdeeld. De gids van het Wevershuisje heeft veel laten zien en verteld over bijzondere plekjes van de stad. Het wevershuisje, de kerk, de arbeiderswoninkjes, landgoed Almelo, het huis van bewaring, de Waag.

Urenco trakteert op Hollandse hapjes

Het team Urenco trakteerde op typische Hollandse hapjes op de markt. Ze hebben gebakken vis en zoute haring gegeten op de markt, een blokje kaas en een glaasje Jenever op het terras. De wandeling duurde aanzienlijk langer dan gepland maar het weer was goed en de stemming opperbest.

Terug bij het wevershuisje heeft de groep geluncht. Aan het eind van de middag zijn ze nog bij het doe park geweest. Er is een korte wandeling gemaakt en er zijn prachtige plaatjes geschoten.

Foto’s van een unieke ervaring voor de vluchtelingen

Met dank aan onze fotograaf voor de gemaakte foto’s.