Van oerwoud naar tuin

03-10-2020

24 september 2020

Sylvia kwam vanuit het westen naar Almelo om voor haar zieke moeder te zorgen. Ze had geen omkijken naar hun grote tuin, want daar was de tuinman voor.

Maar toen haar moeder vier jaar geleden overleed, werd alles anders. Ineens stond ze er alleen voor. Er brak een moeilijke tijd aan. Ze had het psychisch zwaar en kwam de deur niet meer uit. De tuin verwaarloosde zienderogen en buren begonnen te klagen.

Inmiddels gaat het gelukkig beter met haar en heeft ze haar leven weer op de rit. Maar de tuin – met al die dode buxusstruikjes en hoge bomen – bleef haar stress geven. ‘Ik ben alleen en niemand kan mij helpen. Bovendien zie ik niet eens wat wel of niet onkruid is…’, vertelde ze onze drie vrijwilligers vandaag.

Die gingen fanatiek aan de slag. Sylvia hielp ook mee. Toen alles eruit was, is er gras gezaaid. Beter gras dan brandnetels immers. Een mooie project!