Zinvol en plezierig weerzien na 18 maanden

15-09-2021

Achttien maanden. Zo lang had het team van de afdeling marketing en communicatie van het Almelose bedrijf Malvern Panalytical elkaar niet gezien op 9 september. Door de coronacrisis werkten alle twaalf collega’s anderhalf jaar vanuit huis.

Vandaag zagen ze elkaar voor het eerst weer en dat was best emotioneel. Er was zelfs iemand uit Zwitserland overgekomen. Om een speciaal tintje te geven aan hun weerzien, vroegen ze ons of we een urgent en toepasselijk project voor ze hadden. Want ze wilden behalve plezier hebben ook iets zinvols doen.

En of we zo’n project hadden! Alsof het zo moest zijn, kwam er een complexe en dringende hulpvraag binnen van het Leger des Heils. Over een samengesteld gezin met zeven kinderen, waarvan er twee nog thuis wonen. Vader en moeder kennen elkaar al tien jaar en zijn sinds twee jaar samen. Dat klinkt als een modern sprookje zou je denken, maar dit jaar – op Vaderdag – kreeg de familie een vreselijke boodschap. Vader was al een tijdje moe en dat bleek helaas een symptoom van een agressieve vorm van kanker. De prognose is niet rooskleurig.

Het stel was van plan een nieuw huis te kopen om zo samen een frisse start te maken. Maar op het moment dat je kanker hebt, is er geen hypotheekverstrekker die met jou in zee wil. Het nieuwe adres werd dus noodgedwongen een huurhuis. Omdat de ziekte én de behandeling in die luttele maanden al hun verwoestende sporen hebben nagelaten, kon vader niet klussen in het nieuwe huis en kwam alles op het bordje van moeder terecht. Zij is een sterke vrouw, met een rotsvast geloof en ze stond dagen alleen muren te sausen. Maar een huis in je eentje opknappen is niet te doen en zeker niet in haar schrijnende situatie.

De twaalf collega’s gingen vanmiddag op alle verdiepingen van het huis en ook in de tuin flink aan de slag. Wat hebben ze hard gewerkt! Voor ze begonnen kwamen ze met tassen vol cadeautjes. Er zaten cadeaubonnen in en kleren voor de kinderen, maar ook voor moeder. Die was totaal overweldigd en schoot helemaal vol.

Na vier uurtjes hard werken, was de klus geklaard. Er is gesausd, behangen, een douchewand bevestigd, onkruid gewied en veel gepraat en gelachen. Bedankt voor jullie inzet, enthousiasme en betrokkenheid Isabelle, Michel, Peter, Lotte, Judith, Niek, Ivanka, Emile, Anita, Kimberly, Astrid en Severine die helemaal uit Zwitserland kwam. Moeder bedankte ze uit de grond van haar hart, ook namens haar zieke man: ‘Jullie hebben een fantastisch team en er zijn gewoon geen woorden voor om uit te drukken hoe dankbaar ik ben.’ Het team wenste de familie nog een lang en gelukkig leven in hun nieuwe huis. #malvernpanalytical #legerdesheils #wonderenbestaan #omziennaarelkaar #maatschappelijkverantwoordondernemen

Meer foto’s van dit project vind je hier onder: