Beeldbelactie

In een afgebakende periode bel je minimaal één keer per week via beeldbellen met een vluchteling of iemand die eenzaam is. De insteek is om om contact te maken, de ander te bemoedigen, samen een spelletje (online) te spelen of elkaar blij te maken met voorlezen.

In het geval van contact met een vluchteling kun je groot verschil maken door gesprekken te voeren en zo bij te dragen in de taalontwikkeling van deze vluchteling.

De Beeldbelactie duurt drie weken, waarbij je minimaal één keer per week met elkaar beeldbelt. Afhankelijk van wat je gaat voorlezen en wat je met elkaar afspreekt, mag je ook vaker in de week bellen met jouw match.

Tijdens het eerste belmoment is Present Almelo ook online voor begeleiding en het op gang brengen van de match. We maken kennis en duidelijke afspraken.

  • Wat kan en ga je tijdens het beeldbellen doen?;
  • waar liggen de behoeften?
  • Present heeft een leuke gesprekskaart en kan die dan met je delen. Etc.

Via het aanmeldformulier hieronder geef je aan wat jouw mogelijkheden zijn. Present Almelo regelt een geschikte match met iemand die binnen jouw mogelijkheden kan én jouw contact meer dan nodig heeft. In ieder geval zal, onder het genot van een kopje koffie of thee, contact centraal staan en ongetwijfeld iets moois ontstaan. Een plaatje van herkenning, contact voor jouw match, taal beoefening, aandacht voor elkaar. Waardevol! Doe je mee? 

Aanmelding Beeldbellen