Blog van een kerstengel deel 2

04-01-2022

Inmiddels zijn de kerstdagen alweer voorbij en zijn we aan het nieuwe jaar begonnen. Tijdens de advent weken voor kerst zijn de kerstengelen heel Almelo door gevlogen om lichtpuntjes rond te brengen. Halverwege het Project hebben wij een blog van een kerstengel met jullie gedeeld. We willen graag het 2de deel van deze blog met u delen:

Zondag 19 december weer als Kerstengel op pad.
Een persoonlijk cadeautje voor haar gekocht en dat zou mooi in de brievenbus passen. Deze keer een kaart erbij, waarin ik mijn privé nummer zet met de vraag om me te appen als ze het leuk zou vinden om de laatste afspraak elkaar te ontmoeten. Bewust niet mijn werknummer gegeven, want stel dat ze zou bellen en de voicemail hoort, dan zou ze horen waar ik werk. En dan weet ze dat haar hulpverlener mijn collega is. Allemaal van te voren bedacht. Ik vond het wel spannend deze keer.

Op maandag kreeg ik een appje van haar, dat ze vrijdagmiddag 24 december wel af wilde spreken. Voor de laatste keer had ik een aantal ondernemers benaderd, die ik zelf regelmatig bezoek, met de vraag of ze mee wilden doen aan een kerstpakket. Waarna ik uit heb gelegd dat het van Stichting Present uit gaat en dat ik Kerstengel was in de Adventstijd.

Iedereen was enthousiast en deed mee. Dus grote dank aan; Huuskes kaas en noten; Reinerink Bloemen en Planten, Hair by Rina, Zen bij Es en De Gilde Bakker. Maar het werd nog leuker, want mensen om me heen die wisten dat ik Kerstengel was en met een kerstmand bezig was, kwamen spontaan spullen voor in de mand brengen. En zo werd het steeds meer.

Alles mooi ingepakt en met het pakket achterop de fiets naar haar toegelopen. Spannend!!!

Ze was stomverbaasd dat ze zo’n groot pakket kreeg. Ik heb haar uitgelegd hoe dat ontstaan is, maar ze bleef vol verbazing. Ze heeft koffie gezet en zo hebben we een uurtje gezellig gepraat. En toen kwam het aapje uit de mouw, ik was ontmanteld als Kerstengel. Ze had mijn profielfoto van de app aan mijn collega laten zien. Ze had gereageerd met: ”Oh, die ken ik, doe haar de groeten”. Maar ze vroeg een aantal keren hoe ik haar kende, dus heb ik maar eerlijk opgebiecht dat het mijn collega is en hoe mooi het was dat ik de Kerstengel van haar cliënt werd. Na een uurtje ben ik weg gegaan. Misschien appt ze me nog eens, misschien ook niet.

Ik vond het super leuk om te doen en “stiekem” even een paar weken iemand het gevoel te geven dat ze er toe doet en dat ook zij recht heeft op aandacht en iets extra’s.

Ik ben dankbaar dat ik daar een steentje aan bij mocht dragen.

Volgend jaar ben ik weer een Kerstengel. Tot dan!