Team en Bestuur

Al onze projecten worden uitgevoerd door groepen vrijwilligers uit kerken, bedrijven, scholen, verenigingen, vriendengroepen, etc. Zij worden aangestuurd en ondersteund door de algemeen coördinatoren, het team van Present Almelo en het bestuur.

Bestuur Present Almelo

Onze bestuursleden stellen zich graag aan jullie voor. Klik op de naam van het betreffende bestuurslid oor contactgegevens én hun persoonlijke motivatie om Present te zijn!

Van links naar rechts:

Dave Thomas – algemeen lid;

Jeanet Buikema – penningmeester;

Jan Veenstra – voorzitter;

Gerrit Stam – algemeen lid;

Henk Huisman – algemeen lid.

 

Team Present Almelo

Ons team bestaat uit twee algemene coördinatoren en één projectcoördinator.

Algemene coördinatoren

Ruth Dam en Irene Geerts zijn de twee algemeen coördinatoren van Present Almelo. Hieronder stellen zij zich graag aan jullie voor:

Ruth Dam

(links op de foto)

“Met veel passie en enthousiasme zet ik me in als algemeen coördinator voor Stichting Present in Almelo. Creatief denken, aanpakken, me verplaatsen in mensen, verbinden, mensen laten groeien,  én er 200% voor gaan zullen mij (denk ik!) het beste omschrijven. Ik ben gezegend met een paar talenten en die wil ik vooral inzetten om de maatschappij een stukje mooier te maken. Present verrast en helpt mensen, door de inzet van groepen vrijwilligers, op een laagdrempelige manier. Het geven van tijd en aandacht, verrijkt iedereen en dat blijft bijzonder. Ik geloof in het werk van Stichting Present in Almelo. ” 

Irene Geerts

(rechts op de foto)

“Ik geniet ervan om mijn talenten in te zetten voor Stichting Present Almelo en doe dat met veel enthousiasme. Het motiveert mij enorm om te werken met mensen die een warm hart hebben voor hun medemens, met de juiste inspiratiebron en een mooie focus. Erg mooi dat we er, samen, voor iedereen zijn, los van cultuur, religie, afkomst of levenservaringen. Ik vind het geweldig dat Stichting Present in heel Nederland te vinden is, en voor zoveel mensen een brug kan slaan om van betekenis te zijn en om geholpen te worden. Samen sta je gewoon een stuk sterker”.

 

Projectcoördinator

Onze team heeft een projectcoördinator. Petra richt zich op alle projecten die gematched worden. Hieronder stelt zij zich voor.

Petra Koers

Projectcoördinator met een scherp oog voor details en een goede wil om processen steeds verder te optimaliseren. Petra is te benaderen voor alle soorten projecten, sociaal en praktisch, en voor alle vragen, via: projecten@presentalmelo.nl.

Petra verteld: “In een tijd waar individualisering, vergrijzing en vereenzaming aan de orde van de dag zijn, is het meer dan belangrijk dat er verbinding ontstaat tussen mensen uit alle lagen van de bevolking. Met Present is dat juist wat wij doen en waar wij voor staan. Daarom ben ik blij dat ik mijn talenten van organiseren en coördineren nu volop kan inzetten in mijn functie van projectcoördinator. Ik wil graag samen met het team, Present Almelo nog steviger zichtbaar op de kaart van Almelo zetten. Zodat nog meer mensen elkaar in unieke situaties mogen ontmoeten, leren kennen en verbindingen kunnen aangaan.”

Alie Dijkstra

Coördineert het project ‘Vluchtelingen Present’ als projectcoördinator met hart en ziel tot ein  Stichting Present Almelo wil graag inwoners van Almelo en vluchtelingen aan elkaar verbinden. Op een laagdrempelige en leuke manier organiseren we daarom diverse projecten passend bij de werkwijze van Stichting Present. Heb je vragen of wil je meedoen aan een project mail dan naar vluchtelingen@presentalmelo.nl.

Alie over haar missie bij Present: “Inwoners van Almelo en vluchtelingen met elkaar in contact  laten komen, dat is waarom ik bij Present Almelo werk. Als Coördinator Vluchtelingen Present organiseer ik verschillende projecten waarbij mensen elkaar op een laagdrempelige manier kunnen ontmoeten. Ik geloof dat deze verbindingen Almelo een stukje mooier maken!”

Vaste vrijwilligers

Onze organisatie kan niet zonder onze vaste vrijwilligers. Zij zorgen ervoor dat onze projecten soepel verlopen, hebben een warm hart voor mensen en weten dit goed te combineren met een praktische en creatieve instelling! Hieronder stellen zij zich graag aan jullie voor:

Gertia Bredewoud – groepenbegeleider

Henny Wajer – groepenbegeleider

Marius van Harten – groepenbegeleider

Corrie van Leeuwen is onze fotograaf. Zij legt onze projecten vast op beeld.

Leoni Selles – social media

Stagiaires Present Almelo

In 2019 loopt Sophie Cassese stage bij Present Almelo. Sophie studeert Social Work op het Saxion.  Hier stelt Sophie zich graag aan jullie voor.

Wij zijn dankbaar voor ons team en bestuur. Samen maken we verschil in Almelo, ieder met zijn/haar eigen talent. Samen Present!