Vacature Bestuurslid Present voor fondsenwerving

Stichting Present Almelo is een breed gewaardeerde maatschappelijk betrokken en professionele, enthousiaste, creatieve en dynamische organisatie, die nu 7 jaar bestaat en een steeds belangrijker plaats inneemt binnen het Sociale Domein in Almelo. Wij bouwen een brug tussen vrijwilligers die een deel van hun tijd willen besteden aan het helpen van mensen en mensen die hulp nodig hebben.

Wij richten ons op de ‘moderne vrijwilliger’; die zich niet langdurig en structureel wil binden aan vrijwilligerswerk, maar wel éénmalig en kortdurend een project wil uitvoeren. Het gaat daarbij om grotere klussen in/om huis (zoals het opknappen van tuinen, behangen, schilderen, schoonmaken van (kinder)kamers of om activiteiten zoals wandelen met ouderen, eten of uitje met vluchtelingen, etc. De sociale én praktische projecten gebeuren in groepsverband en vinden vaak plaats bij mensen die vanwege hun beperkte financiële middelen, netwerk of gezondheid niet in staat zijn om de werkzaamheden zelf uit te (laten) voeren. Het aantal groepen dat zich aanmeldt neemt gestaag toe. Helaas blijft het aantal hulpvragen er bovenuit stijgen.

Onze zoektocht

De inkomsten van Stichting Present Almelo zijn afkomstig van de gemeente, bedrijven, instellingen, kerken, particulieren, fondsen, etc. Binnen het bestuur (vrijwillig) en het team is er onvoldoende kennis en ervaring met fondsenwerving. Daarom zoeken wij versterking van het bestuur met een “expert/talent” als drijvende kracht op het gebied van fondsenwerving. We zoeken iemand die de fondsen en hun beoordelingscriteria kent, de juiste subsidiemogelijkheden kan selecteren en aanvragen en de verantwoording/rapportering kan verzorgen m.b.t ontvangen subsidies. Een en ander in nauw overleg met zowel de algemene coördinatoren als het bestuur. Naast je specifieke verantwoordelijkheid voor fondsenwerving draag je als bestuurslid bij aan de verdere ontwikkeling en professionalisering van Present Almelo.

Jij:

  • Hebt aantoonbare kennis van en ervaring met het werven van fondsen;
  • Hebt (bij voorkeur) bestuurservaring;
  • Bent een meedenkende teamplayer;
  • Hebt oog voor zowel de grote lijnen als de details;
  • Hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen.

Wij bieden:

  • Gedreven en enthousiaste medebestuurders en medewerkers;
  • Een unieke en professionele werkwijze;
  • Een creatieve organisatie die steeds weer nieuwe mogelijkheden ziet.

Reageren
Herken jij jezelf in het geschetste profiel en wil je ons bestuur versterken met jouw kennis en talenten? Stuur dan vóór 1 november een motiverende brief en CV naar onze bestuursvoorzitter Jan Veenstra:

jveenstra.almelo@gmail.com

Geschikte kandidaten zullen op korte termijn voor een gesprek uitgenodigd worden.

Meer informatie over Present Almelo is ook te vinden op onze website www.presentalmelo.nl.