Vacature Bestuurslid Present Almelo e.o.

Stichting Present wil in Almelo een beweging op gang brengen waarbij het vanzelfsprekend wordt om naar elkaar om te zien. Wij geloven in de kracht van ontmoeting. 

Stichting Present Almelo is een breed gewaardeerde maatschappelijk betrokken en professionele, enthousiaste en dynamische organisatie. Present Almelo bestaat 9 jaar en neemt een steeds belangrijkere plaats in binnen Almelo. Wij bouwen een brug tussen vrijwilligers die een deel van hun tijd willen besteden aan het helpen van mensen die hulp nodig hebben.

Jaarlijks organiseert Stichting Present Almelo voor meer dan ruim 100 vrijwilligersgroepen zinvolle lokale maatschappelijke projecten. Dit zijn elk jaar honderden vrijwilligers die zich inzetten voor Almelo’ ers in nood. Stuk voor stuk waardevolle ontmoetingen met prachtige eindresultaten. Zo knappen we kinderkamers op bij gezinnen in armoede, organiseren we ontmoetingen met eenzame ouderen en jongeren. Het aantal groepen dat zich aanmeldt neemt gestaag toe. Helaas blijft het aantal hulpvragen er bovenuit stijgen.

Op zoek naar…

Wij zijn op zoek naar twee bestuursleden; mannen of vrouwen die het belangrijk vinden om zich in te zetten voor hun stad en stadsgenoten. Als bestuurslid van Stichting Present Almelo kun jij van betekenis zijn voor veel mensen uit Almelo en omgeving.

Het bestuur van Stichting Present Almelo geeft strategisch en beleidsmatig vorm aan de missie en visie van Present. Samen met de algemeen coördinator bouw je mee aan de verduurzaming en profilering van Present in Almelo.

Het bestuur van Present geeft leiding en draagt verantwoordelijk voor algemeen coördinator. Als bestuurslid weet je goed waar werkgeverschap en inspirerend leiderschap om draait en wil je deze kennis en ervaring graag inzetten voor Present Almelo dat als organisatie volop in ontwikkeling is en blijft.

De inkomsten van Stichting Present Almelo zijn afkomstig uit fondsen, subsidie en giften. Soms is het een flinke opgave om voldoende financiën binnen te halen voor de lange termijn. Wij zijn op zoek naar nieuwe bestuursleden die kennis en ervaring hebben in het vinden van structurele financiering of hier een mooie uitdaging in zien om dit op te pakken.

Gemiddeld vergaderingen we zes keer per jaar. De vergaderingen zijn vooraf gepland en vastgesteld in overleg met de algemeen coördinator.

Heb jij hart voor mensen en weet jij jouw bestuurlijke talent en kennis daarvoor duurzaam in te zetten? Dan zoeken we jou.

Jij:

  • woont in Almelo of nabije omgeving en wilt je inzetten voor een nog mooiere samenleving;
  • hebt ervaring met bestuurlijke zaken en kunt op overstijgend niveau meedenken m.b.t. beleid en visie, financiën, organisatiestructuur, werkgeverschap en inspirerend leiderschap;
  • wilt hierin samenwerken met de andere bestuursleden en teamleiders;
  • bent ondernemend en durft nieuwe uitdagingen aan te gaan;
  • hebt een gezonde dosis doorzettingsvermogen;
  • voelt je aangetrokken tot de missie, visie en de christelijke identiteit van Stichting Present.

Wij bieden:

  • gedreven en enthousiaste medebestuurders en team;
  • een unieke en professionele vrijwilligersorganisatie en (lokaal én landelijk) netwerk;

Reageren?

Herken jij jezelf in bovenstaande en wil je Present Almelo in het bestuur komen versterken? Neem dan contact op met:

Stichting Present Almelo is onderdeel van een landelijk netwerk. Hierover lees je meer op www.presentnederland.nl