Vacature Groepenbegeleider

De hulpvragen blijven maar binnenstromen. Ook het aantal groepen dat Present wil zijn in Almelo groeit! Wij zijn daarom dringend op zoek naar vrijwillige projectbegeleiders die ons team kunnen versterken en Almelo o.a. op deze manier mooier willen maken.

Wist je dat er dichtbij, in Almelo: in jouw wijk, ja zelfs in jouw straat, mensen zijn die elke dag te dealen hebben met serieuze zorgen?

Wij ontmoette Luuk vorig jaar. Door een oogaandoening ziet hij nog maar 20%. Dit betekent niet even spontaan een boodschapje kunnen doen, überhaupt naar buiten is erg belastend voor hem door het felle licht. Langzaamaan wordt hij gekluisterd in zijn huis. Zijn tuin slibt dicht vol onkruid. Het ziet er niet uit. Mensen in de buurt vinden van alles van hem. En zo sluipt eenzaamheid binnen in zijn leven.

Licht 

Zorgen beginnen klein, maar kunnen je hele leven overnemen. Misschien heb je dit zelf ook ervaren of zit je er middenin? Wat is het dan nodig en bijzonder waardevol om mensen om je heen te hebben die er voor jou zijn precies op het juiste moment. Jou überhaupt willen zien en om je geven. Jou weer hoop én licht brengen.

Stel dat;

Stel dat jij Luuk op het juiste moment ontmoet. Dat jij hem kunt helpen, een gesprekje aan kunt gaan, samen met vrienden zijn tuin op kan knappen. Hem kunt  bemoedigen door er allereerst te zijn. Hem ziet. Bewegen in de samenleving en niet alleen voor de samenleving. Doen, juist voor mensen die jouw hulp hard nodig hebben.

De ontmoeting met Luuk heeft grote impact gehad. Het gaf Luuk rust dat zijn tuin weer netjes en onderhoudsvrij is opgeknapt. Maar bovenal raakte het hem diep dat er mensen waren die naar hem omzagen.

Wij zijn Present: een beweging van Almeloérs die willen omzien naar stadsgenoten die hulp zo hard nodig hebben. Wij koppelen groepen vrijwilligers op klussen en projecten waar verschil gemaakt kan worden. Ons verlangen? Een Almelo waar mensen er zijn voor elkaar, zonder verschillen. Want hulpvragers hebben jou ook iets te bieden. Zo willen wij de armoede en eenzaamheid in Almelo bestrijden.

Wij brengen mensen met elkaar in contact. Wij geloven in ontmoeting. Low profile, maar goed ge-timed en voorbereid. Hierdoor ontstaan waardevolle projecten in samenwerking met maatschappelijke organisaties uit Almelo en weten wij welke kwetsbare Almelo’ers  hulp het hardst nodig hebben.

Wees een lichtpuntje!

Ben jij een organisatietalent en heb je het verlangen dit te combineren met jou hart voor mensen en betekenisvol werk? Dan kunnen we jou heel goed gebruiken als projectbegeleider. 

Hieronder een paar puntjes over deze leuke functie op een rij. Er valt natuurlijk veel meer te vertellen, maar dat lichten we je graag persoonlijk toe. Ben je enthousiast?, laat het ons zo snel mogelijk weten! Wie weet mogen we jou binnenkort verwelkomen in ons team!

Wat ga je doen?

 • Projectbezoek met één van de vrijwilligers op locatie, bij de cliënt thuis of in een instelling
 • Afspraken vastleggen en delen met de betrokkenen
 • Opstart en afsluiting op de dag van het project
 • Evaluatie met de vrijwilligers en hulpverlener
 • Terugkoppeling van het project aan projectcoverzorgen van het project

Als projectbegeleider

 • kun je je goede voornemens om mensen in nood te helpen concreet vorm geven; wij helpen je hierbij en hebben genoeg mooie projecten op stapel;
 • word je onderdeel van een bewogen en betrokken organisatie én team met hart voor Almelo en haar inwoners;
 • kun je jouw organisatietalenten volop kwijt;
  • jij bent dé schakel tussen de vrijwilligersgroepen, hulpverleners en hulpvragers;
 • ben je minimaal 2 dagen in de maand beschikbaar (uren flexibel in te plannen naar je eigen agenda);
 • ben je woonachtig in Almelo of directe omgeving;
 • voel je je thuis met het online en digitaal verwerken van gegevens;
 • ontvang je een vrijwilligersvergoeding per kwartaal;
 • kun je werken aan je eigen ontwikkeling met interessante trainingen die we jou bieden, goede begeleiding, een breed netwerk aan maatschappelijke organisaties, bedrijven, vrijwilligers, kerken;

Voor jongeren die een tussenjaar hebben of werkervaring op willen doen binnen het sociaal domein dus ook een uitermate leuke geschikte functie.
Wellicht te combineren met een traineeship die we ook kunnen aanbieden?

Interesse?

Herken jij jezelf in bovenstaande? Neem dan contact op met Irene Geerts (06-83225881) of mail naar: irene.geerts@presentalmelo.nl.

Wij verwelkomen jou heel graag als nieuwe projectbegeleider bij Stichting Present in Almelo!