Vacature Praktische Flexer voor hulpvragen in Almelo

Stichting Present Almelo is een maatschappelijk betrokken, enthousiaste en dynamische organisatie met als doel: een brug slaan tussen mensen die willen geven en mensen die daarmee geholpen kunnen worden.

Stichting Present Almelo richt zich op de ‘moderne vrijwilliger’: vrijwilligers die zich niet langdurig en structureel willen verbinden aan vrijwilligerswerk. Stichting Present zoekt aansluiting bij de wens van de vrijwilliger waardoor het doen van vrijwilligerswerk laagdrempelig wordt. Het vrijwilligerswerk vindt plaats op projectmatige basis (kortdurend en éénmalig) en altijd in groepsverband.

Het aanbod van de groepen komt terecht bij meest kwetsbare mensen uit Almelo. Denk aan het opknappen van tuinen, kinderkamers of grotere klussen in/om huis bij mensen die vanwege hun beperkte financiële middelen, netwerk of gezondheid deze werkzaamheden zelf niet kunnen of activiteiten zoals wandelen met ouderen, uitje met vluchtelingen, etc.

Stichting Present bestaat nu 7 jaar in Almelo. Veel groepen melden zich aan, nog meer hulpvragen worden er ingediend, we zijn daarom op zoek naar meerdere

FLEXERS (m/v) (vrijwillig)

De functie van flexer
Naast de inzet van bestaande groeperingen is het ook mogelijk om je als individu aan te melden. Je wordt dan flexer in een flexgroep. De flexgroep is een samengestelde groep van individuele vrijwilligers die op regelmatige basis samen vrijwilligersprojecten uitvoeren. Denk aan praktische projecten zoals het opknappen of schoonmaken van een woning of tuin, laminaat leggen, tuinieren, sausen, behangen etc. Je kunt daarbij ook jouw talent aangeven.

Alle projecten vinden plaats in Almelo en zo groeit jouw betrokkenheid in de stad. Belangrijk en betrokken vrijwilligerswerk, maar ook laagdrempelig en verschil makend. Present Almelo houdt bij plaatsing in deze flexgroep rekening met jouw voorkeuren, talenten en agenda.

Een quote: “Bijzonder dat ik met mijn fulltime baan, sporten én huishouden, toch vrijwilligerswerk kan doen en zo een groot verschil kan maken voor een ander”: Petra Bolink (34 jaar, flexer bij Present Almelo)

Jij:

  • houdt van klussen en praktisch bezig zijn, voor jezelf, maar ook graag in groepsverband voor je stadsgenoot die dit zelf niet kan;
  • bent woonachtig in Almelo (of omgeving),  hebt een sterke verbondenheid met de stad en wil deze inzetten;
  • bent in staat gemaakte afspraken na te komen;
  • gaat graag om met een diversiteit aan mensen, bent sociaal, zorgvuldig en flexibel.

Wij bieden:

  • een leuke en flexibele vrijwilligersbaan (jij bepaalt zelf welke projecten je wilt doen, passend in jouw agenda);
  • een leuk team aan vrijwilligers waarmee je samen naar projecten gaat;
  • een ervaringsplek (hoe staat het met mijn klusexpertise of vind ik een bepaalde doelgroep echt wel leuk?);
  • een netwerk aan maatschappelijke organisaties en sociale contacten.

Interesse?
Herken jij jezelf in het geschetste profiel? Neem dan contact op met Irene Geerts (06 – 83225881) of email naar: irene.geerts@presentalmelo.nl.

Meer informatie over Present Almelo is te vinden op onze website www.presentalmelo.nl of via Social Media.

We verwelkomen je graag als nieuwe flexer bij Present in Almelo!