Verhalen

Portret Albert Achilles

Projectcoördinator vrijwilligers

Ik verwacht niet dat we levens van mensen kunnen veranderen. Ik hoop dat we op het juiste moment het goede puzzelstukje leggen in het proces van een mede-Almeloër die het moeilijk heeft, psychisch, lichamelijk of hoe dan ook. Zo kunnen we soms net die boost geven waardoor hij of zij weer verder kan. Zoals de jongen die zijn leven best wel weer aardig op de rit had. Maar zijn tuin; die hing nog als een molensteen om zijn nek. Daardoor zou hij maar zo een terugval kunnen krijgen. Door hem te helpen zijn tuin weer netjes te maken kan hij weer een stapje vooruit zetten.

Ik ben, sinds kort, projectcoördinator van de vrijwilligers van Present. Dat zijn individuele Almeloërs die zich als flexer bij ons aanmelden en ook collega’s van Almelose bedrijven die samen een dag de handen uit de mouwen steken. Bij Present staat de vrijwilliger centraal. Wat hij of zij kan en wil is het uitgangspunt. Daar zoeken we een passend project bij uit de aanvragen die we krijgen.

We zijn nog hard op zoek naar groepenbegeleiders: mensen die een klus in goede banen kunnen leiden. Ze hebben een kennismakingsbezoek met de hulpontvanger, schatten in wat er moet gebeuren en zijn tijdens de klusdag aanspreekpunt voor de vrijwilligers. Ze hoeven zelf geen klus- of tuinspecialisten te zijn. Gezond boerenverstand en één keer per maand één dag de tijd: meer is niet nodig.

Heb je interesse? Of wil je er meer over weten? Dan kom ik graag met je in contact! info@presentalmelo.nl