Hoe Evi en Stijn elkaars beste vriendjes werden… 

18-01-2021

Het is juli 2020, wanneer ik het verzoek krijg van Tanja (35) en Henk (37) om eens bij hen langs te komen. Ze hebben een dochter van 4 en een zoontje van 1,5 jaar en willen graag meer weten over Homies. 

Vanwege Corona en het prachtige weer vindt onze kennismaking plaats in de achtertuin. De kinderen spelen heerlijk om ons heen terwijl ik hen mag vertellen wat een Homies traject precies inhoudt. 

Het sluit aan bij de verwachtingen van Tanja en Henk en zij geven aan graag wat te willen betekenen voor een ander gezin in de buurt. Ze zijn gezond en hebben tijd en ruimte over in hun hart en huis en tuin J om iets voor een ander te kunnen betekenen. Tanja en Henk zijn sportief, gaan er graag op uit met de kinderen, maar kunnen ook genieten van het thuis zijn en samen knutselen of spelletjes doen met hun gezin.  

Ze geven aan dat ze een dagdeel per week beschikbaar zijn om een ander kind welkom te heten bij hen thuis. Hun profiel wordt gestuurd naar de hulpverleners binnen hun eigen woonplaats en al binnen een week komt er een hulpvraag binnen van Zoë. Zoë is alleenstaand, 31 jaar, moeder van 3 kinderen waarvan de jongste, Evi,  1,5 jaar is. De andere kinderen gaan naar school. Zoë heeft veel meegemaakt en weinig netwerk. Een gezin dat haar kan helpen weer steviger in haar schoenen te staan, is zeer welkom. De specifieke vraag is voor ondersteuning in de opvang van haar jongste dochter.  

Tanja en Henk reageren enthousiast op de hulpvraag. We plannen een kennismakingsgesprek, waarbij de hulpverlener van Zoë ook aanwezig is. Het is mooi om te zien dat Evi direct aan het spelen gaat en leuk contact maakt met Stijn, het zoontje van Tanja en Henk. In het gesprek worden verwachtingen uitgesproken en bieden Tanja en Henk aan dat Evi om de week van harte welkom is, zodat Zoë wat meer haar handen vrij heeft. Al snel wordt het dagdeel om de week uitgebreid naar een hele dag per week. Waar Zoë het eerst nog spannend vond, lukt het haar steeds meer om Evi los te laten. Het vertrouwen tussen de gezinnen groeit snel. Zoë geniet van deze uitbreiding van haar netwerk en weet Tanja en Henk ook te vinden bij vragen over de opvoeding, papierwerk en hulp bij sollicitaties. Zoë bloeit op van het contact, maar ook Tanja en Henk genieten van deze match. En Evi en Stijn…..? Die zijn de beste vriendjes 😀