Meer ruimte!

10-02-2021

Mevrouw Dinie* houdt van Feijenoord en dat is te zien wanneer je haar appartement inloopt!
Dinie is een goedlachse, vrolijke dame. Wanneer je met haar doorpraat kom je erachter dat zij best een moeilijk leven achter de rug heeft. Door gezondheidsproblemen is zij al jaren geleden al in de problemen geraakt; haar huwelijk is stuk gelopen en ook haar, nu volwassen, kinderen konden daardoor niet thuis blijven wonen. Dit heeft voor veel verdriet gezorgd. Na hulp is Dinie gelukkig weer in staat om op zichzelf te wonen en heeft zij ook weer werk.
Zij heeft iedere week een gesprek met een hulpverlener die haar ondersteunt bij allerlei zaken. Orde op zaken blijven houden is voor Dinie best lastig. Kleding netjes ordenen, kasten netjes houden, de keuken opgeruimd houden dat is echt niet wat goed lukt.
De hulpverlener ziet het huis echt wat dichtslibben en in overleg met Dinie melden zij een opruimklus aan bij Present.
Bij Present meld zich een groepje van twee dames die heel graag ordenen en opruimen willen. Zo wordt de match gemaakt. Beide dames gaan op een zaterdag samen met Dinie de slaapkamer en kledingkasten opruimen. Zij trekken hierin gezamenlijk op, er komen zakken kleding die naar de kringloop gaan, wat overblijft wordt netjes in een schone kast gelegd. Rond lunchtijd wordt Dinie echt moe en trekt zij het niet langer meer. In overleg met de dames, Dinie en de hulpverlener ronden ze het project af, maar maken een afspraak voor een vervolg. Over een maand komt er nog een keer een herhaling van dit project, zodat Dinie ook echt met een schone lei verder kan.
En zo liep het ook, Dinie was na afloop echt ontzettend blij en opgelucht dat er letterlijk weer meer ruimte in haar appartement was. De hulpverlener heeft gezorgd dat er iedere week huishoudelijke hulp voor Dinie is en op deze manier blijft het appartement schoon en opgeruimd.

*de naam van mevrouw Dinie is in werkelijkheid anders