Vacature projectbegeleider

VACATURE PROJECTBEGELEIDER (op vrijwillige basis) 

Locaties Amersfoort en Soest 

Present slaat een brug tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Wij bieden de mogelijkheid om je, als groep, in je eigen woonplaats in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Stichting Present zoekt meerdere vrijwilligers voor het begeleiden van groepen vrijwilligers die een project gaan uitvoeren. 

De functie: 

De projectbegeleider bereidt activiteiten voor door een projectbezoek bij de hulpontvanger, samen met een hulpverlener en een contactpersoon vanuit de groep vrijwilligers. Op de projectdag begeleid je de groep door de activiteit op te starten en af te sluiten. Jij draagt eraan bij dat de afspraken voor iedereen duidelijk zijn en dat er een goede ontmoeting plaatsvindt. Alle activiteiten vinden plaats in Amersfoort, Soest of Leusden. Zo kan jouw betrokkenheid bij je woonplaats groeien en hoef je nooit ver te reizen. 

Kernpunten die bij jou en de functie passen: 

  • Je vindt het belangrijk dat mensen naar elkaar omzien.
  • Je vindt het leuk met verschillende soorten mensen op te trekken: hulpontvangers, hulpverleners, leerlingen van middelbare scholen, kerkleden, werknemers die zich als team inzetten. 
  • Je bent in staat een groep vrijwilligers goed voor te bereiden door het managen van verwachtingen en op de acties die ze gaan uitvoeren. 
  • Je bent communicatief vaardig, sociaal en zorgvuldig. 

Present biedt: 

  • Een kijkje in de samenleving via een maatschappelijk betrokken organisatie. 
  • Een inwerkprogramma. 
  • Bijeenkomsten voor projectbegeleiders waar expertise en ervaringen worden gedeeld. 

Uren (te bepalen in overleg): 

Gemiddeld 4 uur per maand, gebaseerd op één project per maand. Jij bepaalt hoeveel projecten je wilt doen. Projectbezoeken zijn vaak doordeweeks gepland (begin/eind van de werkdag of ’s avonds). Uitvoering van projecten is zowel doordeweeks (groepen vanuit bedrijven en onderwijs) als op zaterdagen. 

Interesse? 

We organiseren een informatiebijeenkomst op woensdag 11 mei.
Tijd: 19:45-21:00 (inloop: 19.30-19:45)
Locatie: gebouw MBS, Energieweg 2, Soest

Meld je dan aan via een mail naar info@presentsoest.nl. 
Voor vragen kun je contact opnemen met Laura Griffioen (06-18701607info@presentamersfoort.nl) of met Marijke de Jongste (06-28220277, info@presentsoest.nl). 

Hier kun je lezen over hoe Clara het ervaart om projectbegeleider te zijn.