De voordelen van Sociaal Tuinieren

09-07-2018

Sociaal Tuinieren is een samenwerking tussen Stichting Present en de Nederlandse Tuinenstichting en richt zich op het opknappen van tuintjes van onder andere kwetsbare ouderen en mensen die zelf niet (meer) in staat zijn om te tuinieren. Tijdens projectdagen steken grote groepen vrijwilligers de handen uit de mouwen om deze tuinen op te knappen en klaar te maken voor het aankomende seizoen. Vervolgens nemen individuele vrijwilligers het onderhoud over door af en toe langs te komen om te tuinieren en een kopje koffie te drinken met de bewoners.

Onlangs is de methodiek van Sociaal Tuinieren helemaal vernieuwd. Deze is nu terug te vinden op de website van Sociaal Tuinieren en beschrijft uitvoerig hoe er te werk wordt gegaan. De methodiek wordt geïllustreerd met kleurrijke foto’s en aansprekende video’s. Neem snel een kijkje op https://www.tuinenstichting.nl/methodiek-sociaal-tuinieren/!