Count me in!

01-07-2020

Het was donderdag 12 maart. Serve the City, Burennetwerk, Ympact020 en Present hadden die middag een brainstormlunch. Hoe kunnen we beter samenwerken in de toekomst? Waar ligt onze gezamenlijke kracht? Hoe kunnen we meer vrijwilligers aan ons binden en mensen beter helpen in Amsterdam?

Er werden mooie plannen gemaakt. Plannen voor de toekomst. Plannen voor een mooiere stad. Maar wat we toen niet wisten is dat we sneller dan verwacht heel intensief zouden gaan samenwerken. We hadden elkaar sneller nodig dan we dachten, om de kwetsbare Amsterdammer te kunnen mogen helpen. Tijdens onze brainstorm werd al snel duidelijk… Nederland zou op slot gaan door Corona. Kwetsbare Amsterdammers zouden geraakt gaan worden. In het bijzonder de ouderen, de kinderen, daklozen en verstandelijk beperkten in Amsterdam.

Al snel kwamen we in actie. Wat kunnen we doen? Hoe kunnen we helpen? Hoe kunnen we die kwetsbare Amsterdammer laten voelen en merken dat we er voor ze zijn? De eerste acties werden bedacht en op 13 maart kwam onze gezamenlijke Corona pagina online. In één weekend ontvingen wij meer dan 800!!! reacties op deze pagina. Allemaal lieve, mooie Amsterdammers die iets voor een ander wilden doen.

Wat hebben we veel gedaan met jullie inzet. Wij waren en zijn zo ontzettend onder de indruk van jullie harten en handen die wilden helpen. Er zijn meer dan 1000 kaarten geschreven, bossen bloemen uitgedeeld, maaltijden bereid en er zijn ontzettend veel goede buren bijgekomen die zich hebben ingezet . Een boodschapje doen, een hondje uitlaten, een crosstrainer vervoeren. Niets was te gek en samen met jullie hebben we Amsterdam een beetje mooier gemaakt.

En wat kregen we ook een media aandacht. Drie keer met een item in Radar, Nederland Zingt die een item deed over de acties, AD TV, Hart van Nederland. Het was fantastisch dat we aan heel Nederland mochten laten zien wat voor moois er in Amsterdam gebeurde! We hebben zelf ook drie te gekke filmpjes gemaakt die je op onze website kunt bekijken.

Maar weet je… al die mensen die we tijdens Corona hebben geholpen, die hebben nog steeds hulp nodig. Wij kennen deze mensen omdat ze kwetsbaar zijn. Wij kennen deze mensen omdat ze eenzaam zijn. Wij kennen deze mensen omdat ze onze hulp nodig hebben. En zeg nou zelf… het is toch fantastisch om een glimlach op iemand anders zijn gezicht te toveren en iemand te helpen juist omdat het zo eenvoudig is!

Wat gaan we nou doen met al die vrijwilligers die zich tijdens Corona hebben ingezet? Nou…. we hopen dat we jullie vaker mogen inzetten hier in Amsterdam. Wij geloven dat we meer kunnen doen, dat we de stad mooier kunnen maken met jullie inzet.

6045 pannenkoeken bakken, zorgpersoneel in het zonnetje zetten, kaartjes schrijven voor eenzame ouderen. Wij denken.: “We can do this again”. Daarom organiseren wij op 1 augustus the Count Me In Actiedag. Met allerlei projecten. Projecten die we tijdens Corona hebben gedaan. Pannenkoeken bakken, kaarten schrijven, lunch verzorgen en pakketten maken. Maar ook nieuwe acties die nu weer mogen. Tuinprojecten, opknapklussen en vuilprikacties. Te gek als jij (weer) meedoet en dat je iemand uitnodigt om mee te helpen.

We can do this again. Can we Count On You? Count me in of volg ons op Insta.