Achter de schermen met… Andressa Guimarães

08-10-2020

In deze rubriek krijg je een kijkje achter de schermen en maak je kennis met de medewerkers van Present Amsterdam.

Andressa begon al op jonge leeftijd met vrijwilligerswerk. Toen ze ongeveer 8 jaar oud was, nam haar vader haar mee naar een Ronald McDonald huis in Rio de Janeiro om haar speelgoed, dat ze niet meer gebruikte, aan de daar wonende kinderen te geven en met de kinderen te spelen. Daar leerde ze dat niet iedereen in dezelfde situatie opgroeit en dat we de verantwoordelijkheid hebben om naar elkaar om te zien.

Rond haar 20ste ging ze stage lopen bij een bedrijf dat een vrijwilligersprogramma, ‘Multiplying Energy’ (MULTEN), had. Daar heeft ze 7 jaar op de financiële afdeling gewerkt en is ze betrokken geweest bij vele vrijwilligersprojecten. In haar studie specialiseerde ze zich in Sustainable Businesses, waarbij ze leerde hoe een bedrijf op een goede én winstgevende manier kan bijdragen aan de gemeenschap. Gedurende deze specialisatie hielp ze een NGO om hun financiële positie te verbeteren.

Drie jaar geleden verhuisde ze, met haar man, naar Nederland. Dit was meteen na het afronden van haar studie. Ze ging op zoek naar werk en na 3 maanden vond ze Serve the City, met wie Present Amsterdam veel samenwerkt, en ze ging daar aan de slag als vrijwilliger naast een betaalde baan.

In april 2019 stopte ze met haar betaalde baan en ging ze zich volledig op haar droom richten om de lokale gemeenschap van dienst te zijn. Eerst nog bij Serve the City, maar niet lang daarna bij Present Amsterdam. Andressa gelooft er heilig in dat als we goed voor elkaar en onze omgeving zorgen, dat we de wereld mooier kunnen maken en veel van de SDG doelen (https://sdgs.un.org/goals) kunnen bereiken.

Andressa woont met haar man en 2 katten in Amsterdam-Oost.