Al 70 jaar bevriend!

08-10-2020

Dino, een trouwe en actieve vrijwilliger van Present, heeft in juli met een collega van hem in de tuin van de heer Harry gewerkt. Het was zoveel werk dat ze nog een tweede keer teruggekomen zijn.

Dino: “Ik heb ook de videorecorder van meneer Harry (blauw geruit overhemd) gemaakt. Hij kreeg tranen in zijn ogen van blijdschap want die was al maanden kapot. Hij was al die tijd alleen thuis wegens Corona en kon geen oude videobanden meer kijken. De meneer met bril is zijn beste vriend, Rienk. Ze zijn al 70 jaar bevriend, oude schoolvrienden. Rienk woont in Amersfoort en komt vaak helpen. Harry vertelde, met tranen in zijn ogen, dat Rienk nog de enige vriend is die leeft. En nog steeds helpen zij elkaar. Mijn collega kreeg daar tranen van in haar ogen. Het was dus een emotionele dag vol blijdschap, tranen, een bijna opgeknapt tuintje en een videorecorder die het weer doet.”

Bij het tweede bezoek hebben Dino en zijn collega de tuin afgemaakt en voor beiden een cadeautje meegenomen, een ingelijste foto waar de vrienden samen op staan. Na al die jaren vriendschap hadden ze die nog niet. Ze zijn er erg blij mee. Dino: “En volgens mij ben ik er nog blijer mee dan zij!”