Meedoen als kerk

Vrijwilligerswerk doen als kerk? Vraag jij je wel een af hoe je als kerk meer handen en voeten kunt geven aan je geloof? Veel kerken zoeken naar een manier om iets te laten zien van Gods liefde in hun eigen buurt of stad. Dat is geweldig! Present wil jou en je kerk hier graag bij helpen. We maken het mogelijk dat je kunt doen waar je goed in bent en wat je leuk vindt. Wij zorgen ervoor dat jouw hulp op de juiste plek terecht komt en dat het effect zo groot mogelijk is. Dan wordt ‘goed doen’ niet nog een extra belasting op je agenda, maar een manier om samen uiting te geven aan je geloof op je eigen tijd, op je eigen manier en, als je wilt, in je eigen buurt.

We werken hierbij heel nauw samen met Serve the City en Burennetwerk. Wil je aan de slag bekijk dan de mogelijkheden en meld je aan, of neem contact met ons op.

meedoen vrijwilligerswerk kerk jeruzalemkerk

 

Mogelijkheden

  • Je wilt met een groep, bijvoorbeeld je huiskring, iets goeds doen voor een ander. Geef aan Present door wat je wilt doen, wanneer, waar en met hoeveel mensen en Present organiseert een geschikt project voor jullie.
  • Je wilt je met je hele kerk inzetten voor Amsterdam. Neem eens een kijkje op Serve the City Amsterdam. StC is gespecialiseerd in het organiseren van actiedagen voor kerken.
  • Je wilt graag op individuele basis jouw buurtgenoten helpen. Misschien is Burennetwerk dan iets voor jou. Het Burennetwerk koppelt buren aan elkaar om te helpen met eenvoudige en flexibele hulp.
  • Breng de Michacursus onder de aandacht van uw gemeente. Present is een van de initiatiefnemers van deze cursus over goed en recht doen. Onderdeel van deze cursus is een diaconaal project.

Present organiseert en begeleidt

Voor groepen organiseren wij twee type Presentprojecten:

  • Sociale projecten: koken voor dak- en thuislozen, het organiseren van een gezellige middag voor mensen met een lichamelijke of geestelijke beperking of koffiedrinken met eenzame ouderen
  • Praktische projecten: helpen verhuizen, opknappen of schoonmaken van een woning of het opknappen van een tuin.

In onze ideeënmap vind je allerlei voorbeelden van leuke projecten.

Een project wordt altijd georganiseerd op basis van jullie wensen en beschikbaarheid. Na jullie aanmelding nemen we contact op om deze te inventariseren.

Interesse?

meld je aan of neem contact op voor een kennismaking