Een verschil maken
met je bedrijf

Door anderen te helpen, samen met je collega’s

Maatschappelijk verantwoord ondernemen verhoogt de betrokkenheid, productiviteit en innovatiekracht van medewerkers én zorgt voor minder verloop.  Adam Helpt, een samenwerking tussen Present en Serve the City, organiseert vrijwilligersactiviteiten voor jouw team.

Bouwen aan verbinding

Vrijwilligersdagen zijn een budgetvriendelijk alternatief voor typische teambuildingsactiviteiten. Wij plannen en faciliteren de vrijwilligersdagen van begin tot einde. De ervaren coordinatoren van Adam Helpt helpen bij het plannen van de logistiek voor de dag, communiceren met de organisatie waar jouw team aan de slag gaat en zorgen ervoor dat alles op de projectdag soepel verloopt. 

Samen selecteren we een project dat past bij de wensen van jouw team. We werken met teams van elke omvang en kunnen een vrijwilligersdag in slechts vier tot zes weken organiseren. Adam Helpt heeft goede relaties met maatschappelijke organisaties in de stad, hiermee kunnen we projecten vinden die goed passen bij de waarden van jouw bedrijf.

Voorbeelden van projecten

  • Met een groep collega’s de woonkamer opknappen van een alleenstaande moeder
  • Met je team pannenkoeken bakken met jongeren met een beperking
  • Met je afdeling de dierentuin bezoeken samen met eenzame ouderen

Uitgangspunten

2 - 8

uur

Een project duurt maximaal een dag

2 - 100

personen

Projecten voor kleine- en grote groepen

1 - 15

kilometer

We zoeken een project bij jou in de buurt

100%

aanbodgericht

We zoeken een project dat aansluit bij jou

MVO Personeelsuitje

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met je personeelsuitje via Present! In nauwe samenspraak met jullie wensen, komen we met een passend voorstel voor een dag of dagdeel. Daarna nemen we de complete organisatie voor onze rekening. Het is geen programma met paintballen of boerengolf. Het is handen uit de mouwen en mensen tegenkomen die je anders niet zo snel ontmoet. Dat is een bijzondere ervaring voor je medewerkers en een prachtige impact op de hulpontvangers.

Betrokken: MVO & MBO

Een project doen via Present is meer dan teambuilding. Het betekent ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Via een Present-project toon je maatschappelijke betrokkenheid. Vrijwilligerswerk onder werktijd. Dat werkt inspirerend voor je bedrijf maar ook vaak voor de omgeving.

Samen verschil maken

Via een Present-project wordt de binding onder het eigen personeel hechter en je maakt ook verbinding met thema’s en hulporganisaties in je regio. Samen help je mensen die te maken hebben met armoede en eenzaamheid in jouw regio. Zo’n project laat je collega’s en de omgeving niet onberoerd.

Zorgvuldige organisatie kost wat

Net als andere bedrijfsevenementen maken we kosten. De zorgvuldige en professionele begeleiding, in nauw overleg met jouw bedrijf, hulpverleners en hulpvragers, door Stichting Present is niet gratis. De kwetsbare mensen die geholpen worden zijn helaas niet in staat om financieel bij te dragen. Daarom vragen we voor de tegemoetkoming in de kosten een donatie. Stichting Present heeft een ANBI status, daarom is de donatie aftrekbaar van de belastingdienst.

Bedrijven die via Present een verschil maakten

Vele andere bedrijven vroegen advies aan Present voor lokale invulling van hun MVO.
Zij werken nauw samen met Stichting Present.

Present en AFAS

Software gigant AFAS uit Leusden kreeg de smaak te pakken na dit bijzondere project. Met dank aan het Kans Fonds.

Met Jumbo aan de slag

De mensen van supermarktketen Jumbo haalden zelfs het lokale nieuws bij RTV Noord met deze vorm van MVO.

Suez Doet

Ook energieleverancier SUEZ zette trots een eigen filmpje online na een bijzonder Present-project.