Samen voor Amsterdam

Vrijwilligersactiviteiten samen met je kerk

Maak samen met je kerkgroep een verschil in Amsterdam

Geraakt door een tekst of preek en wil je handen en voeten geven aan je geloof? Dat kan via een Present-project. Gewoon een dag of dagdeel iemand helpen via Present. Dat kan dichtbij huis, in de buurt van je kerk bijvoorbeeld.

Bij veel kerken groeit het verlangen om niet alleen op zondag het geloof met elkaar te beleven maar ook om van betekenis te zijn. Dat kan vaak in de buurt. Het christelijk geloof brengt je tenslotte in beweging. Dichterbij God en dichterbij anderen.

Present voor de kerk
Graag helpt Present jouw kerk, groep of kring om praktisch bezig te zijn in jullie buurt. Vrijwilligerswerk, soms lijkt dat zo eenvoudig maar zijn er allerhande belemmeringen. Want:

> Hoe leg je contact in je buurt?
> Hoe bereik je de mensen die jullie hulp het meeste nodig hebben?
> Welke hulp kun je bieden en wat sluit aan bij talenten van gemeenteleden?
> Hoe krijg je, als leiding of diakenen, de hele kerk hierin mee?

Dit zijn vragen waar Present jouw kerk of gemeente graag bij helpt! Of het nu een eenmalige actie of een langdurig project betreft, Present helpt je graag verder.

Hoe werkt het?
Het project organiseren we op basis van jullie wensen en beschikbaarheid. Na aanmelding nemen we contact op om dit met jullie te inventariseren. We kiezen samen zorgvuldig activiteiten waaraan ieder gemeentelid kan deelnemen.

Jouw bijdrage
Jouw aanwezigheid, het Present zijn, vinden wij een hele mooie bijdrage. Iedere kerk kan dus meedoen. Vooraf kijken we op welke manier we de ervaring kunnen verrijken. Dat kan zijn door een bloemetje, een zelf gebakken taart of jullie gereedschap mee te nemen. Samen zorgen we voor een mooie ontmoeting. 

 

Nu aanmelden

Een greep uit onze verschillende vrijwilligersactiviteitenSociale vrijwilligersactiviteiten

Denk aan: faciliteer samen met je kerkgroep een leuke spelletjesmiddag voor vluchtelingenkinderen, ga lekker pannenkoeken bakken voor mensen met een verstandelijke beperking, of ga samen met eenzame ouderen naar een dierenboerderij.

Praktische klussen

Denk aan: samen met je kerk een speeltuin  in een achterstandswijk opknappen of de woonkamer van een alleenstaande moeder met kinderen schilderen .... Samen zorg je voor een fijne en veilige plek voor jullie mede-Amsterdammers.

Of wat jullie ook maar willen doen ...

Graag helpen wij jullie bij het vinden of verzinnen van een vrijwilligersproject dat bij jullie wensen past. 

Samen voor Amsterdam

Verschil maken met Present


vrijwilligerswerk op maat


Wij kijken samen wie je wilt helpen & hoe


1 - 50
personen


Wij organiseren activiteiten voor individuen en groepen


in Amsterdam
& omstreken


Wij zoeken een project bij jou in de buurt


gratis
deelname


Onze projecten worden door subsidies en donaties gefaciliteerdSamen met je kerkgroep
als vrijwilliger aan de slag