Verhalen

Jong Presenters met de voeten in de klei op De Bult

Fiets

“Ik vond het een leuk ervaring. Het in gesprek gaan met de kinderen en begeleiders vond ik erg leuk en leerzaam”, vertelt een van de trainees van Jong Present. Zes studenten van het Graafschap College gingen in april aan de slag op Zorgboerderij De Bult, als onderdeel van hun traineeship Jong Present. Zo deden ze in de praktijk ervaring op over het werken op een zorgboerderij en maakten ze kennis met de deelnemers op de boerderij.

Schuilhut
De trainees werden welkom geheten door de medewerkers van De Bult, zij vertelden meer over de zorgboerderij, de bewoners en de deelnemers van de dagbesteding. Daarna gingen de studenten aan het werk. Ze verwijderden onkruid van de omheining van prikkeldraad en maakten een mooie schuilhut voor de pony’s en ezels op de boerderij. Reactie van een medewerker van De Bult: “Wij hebben het project als zinvol ervaren. De studenten hebben in het werkveld kennis kunnen maken met de doelgroep en het werk op de zorgboerderij. Dit is een mooie manier om kennis op te doen en het werk op de zorgboerderij te ontdekken. Ook is het voor ons een mooie gelegenheid om extra klussen af te krijgen”.

Over Jong Present
Jong Present is de maatschappelijke diensttijd van Present en biedt jongeren de kans om praktijkervaring op te doen. Present zet haar netwerk, werkwijze en expertise speciaal voor jongeren in om aan de slag te gaan voor en met kwetsbare mensen. Ze leren om te werken in teamverband en wat er allemaal komt kijken bij complexe hulptrajecten. Daarnaast krijgen ze niet alleen een breder beeld van de Nederlands samenleving maar ook van grote maatschappelijke vraagstukken.

Doe mee!
Lijkt het jou leuk om samen met anderen, bijvoorbeeld collega’s, je gezin, vrienden. kerkgenoten, enzovoort eenmalig iets betekenen voor iemand in nood? Meld je dan nu aan!