Partner in beeld: Parc Spelderholt

10-03-2015

Parc Spelderholt is een prachtig landgoed, omringd door natuur. Een sfeervolle plek voor zakelijke bijeenkomsten, meerdaagse trainingen, cursussen of conferenties, maar ook voor feestelijke happenings. Bijzonder aan Parc Spelderholt is dat op het landgoed jongeren met een verstandelijke beperking wonen, leren en werken. Zij doen er ervaring op in de horeca, het groenonderhoud, administratie en dienstverlening.

Ontwikkelingstraject
Jan van de Kooi is manager kasteel/hotel bij Parc Spelderholt. Hij legt uit waarom Parc Spelderholt partner is van Present. “Wat wij doen is helemaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. We werken met jongeren tussen de 18 en 25 jaar die kansen moeten krijgen om zichzelf te ontwikkelen. De meesten hebben autisme of het syndroom van Down. Wij kijken wat iemand wél kan en willen hen klaarstomen voor de toekomst. Op Parc Spelderholt krijgen ze een ontwikkelingstraject van 5 dagen in de week, voor maximaal 3 jaar.”

Loungebanken
“Bedrijven die bij ons komen, betalen voor de vergaderlocatie, de lunch of overnachting en daarmee dragen ze tegelijkertijd bij aan de ontwikkeling en de toekomst van deze jongeren. Ook Present wil graag mensen een kans te geven vooruit te komen. Daarom zijn wij partner van Present. Wij zijn tevens gastheer voor de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Present. Goed voor Present, en goed voor ons. Ook komen er af en toe Present-groepen hier een project doen. We kijken met veel voldoening naar de prachtige loungebanken en plantenbakken op ons terras. Gemaakt door groepen van Present!”