Meet & Eat – info en aanmelden

Foto: Tobias Huizing

Om elkaar beter te leren kennen en de vluchtelingen uit de noodopvang welkom te heten organiseert Stichting Present een Meet&Eat. Tijdens dit evenement halen Apeldoornse gastgezinnen vluchtelingen op bij de vluchtelingenopvang om een avond bij hen thuis te eten.

Helaas kunnen wij i.v.m. corona op dit moment geen Meet&Eat organiseren.

Hoe werkt het?
Als je als gezin een paar vluchtelingen thuis wilt ontvangen aan tafel is dat fijn! Misschien vind je het als gastadres ook een beetje spannend. Houd het laagdrempelig, ook voor je zelf. Ga wandelen of doe spelletjes. Of organiseer dit samen met een aantal andere adressen.

We gaan uit van een minimum van twee vluchtelingen per gastadres, voor de vluchtelingen is dit prettiger, vooral als ze geen Engels spreken. Dat doen ze niet allemaal, soms moet je dus een beetje met ‘handen en voeten’ communiceren. Het is ook prima, als je met een grotere groep bent, om meer dan drie vluchtelingen te ontvangen.

Houd er rekening mee dat je als gastadres de mensen zelf ophaalt (tussen 17.30 en 18.00 uur) en terugbrengt naar de opvang aan de Geurtsweg (uiterlijk 21.30).

Hoe melden vluchtelingen zich aan?
In de vluchtelingenopvang werken we met een intekenlijst, maar deze groep vluchtelingen is niet altijd even afspraakvast. Het kan zijn dat mensen opeens niet meegaan of dat er minder mensen meegaan dan je had gehoopt. Daarin vragen we je als gastadres om een beetje flexibel te zijn.

Het eten
Kook vooral wat je lekker vindt, het is mooi als de mensen kennis maken met Nederland en wat wij eten. Houd er wel rekening mee dat een groot deel van de mensen moslim is, en dus geen varkensvlees eet of alcohol drinkt.

Regels en tips
We gaan ervan uit dat je als gastadres de richtlijnen leest.  Present Apeldoorn is op geen enkele wijze aansprakelijk te houden voor de inhoud van de maaltijd en het verloop van de eetontmoeting.

Aanmelden
Meld je aan door als contactpersoon van je gastadres dit formulier in te vullen. Wij nemen dan contact met je op voor de details. We wensen jullie mooie ontmoetingen en plezier!

En heb je vragen, neem contact met celine.van.oosterhout@presentapeldoorn.nl