Vluchtelingen en Present Apeldoorn

Via de media worden we regelmatig geconfronteerd met de onveilige situatie in delen van de wereld. Vanuit zo’n onveilige en uitzichtloze situatie komen vluchtelingen Nederland binnen. In de hoop een nieuw bestaan op te kunnen bouwen in een veilige omgeving.
Integreren in een nieuwe samenleving en een andere cultuur is niet eenvoudig. Om een nieuw leven op te kunnen bouwen in de Nederlandse samenleving is hierin het contact met Nederlanders van groot belang.

Samen in beweging komen. In Apeldoorn hebben we in de afgelopen jaren veel vluchtelingen ontmoet en we zijn geraakt door hun levenslust en warmte. Ondanks hun zorgen, proberen ze iets van hun dagelijks leven te maken. Velen willen graag Nederlanders ontmoeten en van betekenis zijn voor anderen.

Wat kun jij doen voor en samen met vluchtelingen?

Hieronder lees je meer over de mogelijkheden; klik op logo of foto voor meer informatie

Activiteiten aan de Geurtsweg

vrienden voor statushouders

Meet & Match

klussen met statushouders

Welkom in je nieuwe huis

Neem gerust contact met ons op! Bij Present zijn we gespecialiseerd in vrijwilligerswerk voor groepen, op incidentele basis, zoals de initiatieven hierboven.

Present Apeldoorn werkt voor haar werk met vluchtelingen en statushouders onder andere samen met Vluchtelingenwerk Oost Nederland, Stimenz en Lindenhout. En wordt financieel gesteund door de Gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland en het Oranje Fonds.