Nieuws

Dag van de mantelzorg

24 oktober 2017

Jaarlijks wordt op 10 november, de landelijke “Dag van de mantelzorg” gevierd.
Het Stedelijk Knooppunt Mantelzorg in Apeldoorn organiseert, samen met andere organisaties, op of rond 10 november diverse activiteiten voor mantelzorgers.
Dit jaar is het landelijke thema ‘Zorgen doe je samen’. Vanuit deze gedachte kunt u iemand, waarmee u de zorg deelt, als introducé meenemen. Een uitzondering hierop is het concert waarbij het mogelijk is om degene voor wie u zorgt als introducé mee te nemen.

Kijk op de site van De Kap voor meer informatie!

Daarnaast kunt u via WeHelpen (al jaren partner van Present) mantelzorgers een klein beetje ontzorgen:

Mantelzorgers staan het hele jaar door voor anderen klaar, door te helpen bij diverse klusjes en zorg voor een familielid, vriend of andere bekende. Vele organisaties besteden op de jaarlijkse Dag van de Mantelzorg extra aandacht aan deze kanjers.
Klusjes die blijven liggen
WeHelpen doet dit door de aandacht te vestigen op klusjes waar zij niet aan toekomen zoals keukenkastjes soppen, bladeren vegen, de zolder of de schuur opruimen, oude spullen naar de kringloop brengen, de ramen zemen of de auto wassen, een gezonde maaltijd koken, hond uitlaten, kinderen op een leuke manier bezig houden, heg knippen en ga zo maar door.
Help je met ons mee op de Dag van de Mantelzorg?
Ben je, of ken je een mantelzorger die we kunnen helpen met het doen van een klusje? Wil je iemand (laten) helpen op 10 november? Dat kan door zelf even een klusje voor een mantelzorger te doen. Of door een mantelzorger aan te melden die je graag wilt bedanken voor haar of zijn inzet en in het zonnetje wilt zetten (wel even overleggen natuurlijk).
Themawoord ‘Dag van de Mantelzorg’
Log in of maak een acccount aan op wehelpen.nl en doe mee met de Dag van de Mantelzorg. Of lees er nog wat meer over op wehelpen.nl/dagvandemantelzorg. Doen, hoor!

Stuur een ecard aan een mantelzorger!