Penvriend(in)

24-03-2020

Net als vroeger….penvriend of -vriendin worden

Als kerk of klas of vriendenclub kan je ook kiezen voor verbinding maken met de bewoners van een zorginstelling, bijvoorbeeld een zorginstelling die in de buurt staat van je kerk of school.

Een voorbeeld is de Tabernakelkerk in Apeldoorn die naast een zorginstelling staat voor mensen met niet – aangeboren hersenletsel. Voor Corona werden twee bewoners regelmatig opgehaald om mee te gaan naar de kerkdienst en een groepje gemeenteleden zong elke maand in de huiskamer met een aantal bewoners – dus er is al verbinding. Juist nu zo belangrijk om die verbinding te houden maar dan anders.

Mensen uit de kerk hebben een bewoner toegewezen gekregen, alleen de voornaam. (Lijst met voornamen kon zonder AVG-problemen doorgegeven worden door de activiteitenbegeleider).
Met de bedoeling dat ze een soort penvriend/-vriendin zijn de komende tijd van die bewoner en regelmatig een kaartje/kleurplaat/kleinigheidje sturen.

NB: Met daarbij de tip je eigen adres er op te vermelden zodat, als de bewoner in staat is zelf iets te schrijven, ook post terug kan sturen.

Wil jij dit ook, met je vrienden, klas, kerk, bedrijf in Apeldoorn? En heb je hulp nodig?
Geef je op als groep dan nemen wij contact op