Voorstellen Jong Present: Margriet van Duijvenbode

01-10-2019

We hebben een nieuwe stagiair maatschappelijke diensttijd Jong Present!  Margriet van Duijvenboden  stelt zich voor…

Mijn naam is Margriet van Duijvenboden, ik ben 29 jaar en moeder van Joël (3 jaar) en Mark (1 jaar). Ik kom oorspronkelijk uit Nieuwegein en woon sinds 3 jaar in Apeldoorn. In mijn vrije tijd doe ik aan fitness en speel ik graag piano. Ik ben veearts en zorg sinds de geboorte van mijn oudste zoon voor de kinderen. Met onze kring van de kerk deden we een Presentproject waardoor ik meer wilde weten en in contact ben gekomen met Present Apeldoorn. Ze vertelden me o.a. over de maatschappelijke diensttijd en of ik daar gebruik van wilde maken. Een prachtige kans voor mij, een manier om een kant van de maatschappij te ontdekken die ik nog niet goed ken.

De komende drie maanden zal ik me voornamelijk bezighouden met het organiseren van het ‘Kerstengel, project in de adventstijd*, van 1 tot en met 24 december. Een nieuw project voor Present Apeldoorn, waarbij mensen als figuurlijke kerstengel eens per week iemand anders bemoedigen met een aardigheidje: een tekening, iets lekkers of een kerststukje. Om zo, in de voor veel mensen donkere eenzame periode naar Kerst, lichtpuntjes voor elkaar te zijn.

Ik verwacht de komende maanden veel te zien van het werk van Present Apeldoorn, daardoor meer en meer uit mijn comfortzone te treden en mezelf te ontplooien op werk-gerelateerd gebied. Met zulke fijne en enthousiaste collega’s moet dat lukken!

Margriet van Duijvenboden

*Adventstijd: een periode van vier weken voor Kerst. Uitkijken naar het kerstfeest.

Meer over Jong Present>