50 jongeren actief tijdens 2e Barendrechtse Diacodoe

03-11-2018

Zaterdag 3 november was zo’n dag…. Waarop de zon met prachtige warm gekleurde tinten opkwam en waarop de warmte van die kleuren eigenlijk de hele dag bleef nagloeien. Want wat een fijne 2e Diacodoe hebben we met elkaar beleefd. Al vroeg verzamelden 50 enthousiaste jongeren uit diverse kerken zich in De Ontmoeting. Na een gezamenlijke start, extra feestelijk gemaakt met gebak, gesponsord door Bakkerij Pot, vertrokken de jongelui naar vijf verschillende projecten. Eén groep knapte twee tuinen op van bewoners die dit vanwege lichamelijke belemmeringen niet zelf kunnen doen. Een andere groep ging met cliënten van Stichting Zuidwester bowlen bij de Theetuin. Een uitje waar de cliënten al weken in spanning naar uitgekeken hadden. Natuurlijk moesten vrijwilligers en cliënten even aan elkaar wennen, maar daarna ging het ‘los’ en werd het een vrolijke boel!
In het woonzorgcomplex aan de Windsingel verrasten anderen ouderen met koffie met lekkers, werden fleurige herfststukjes gemaakt en werd gezamenlijk geluncht. De meeste materialen voor deze herfststukjes waren geschonken door 4Suze, Het Rozenpakhuys en de pompoenkwekerij aan de 3e Barendrechtseweg. ‘Jong’ hielp ‘oud’ bij het maken van de stukjes en samen praatten zij honderduit met elkaar. De ouderen vertelden dat zij deze weekendactiviteit enorm waardeerden omdat zij op zaterdagen meestal alleen zijn en in huis blijven.
Een groep handige mannen vanuit de Christelijk Gereformeerde Kerk stak de handen uit de mouwen bij Stichting PiPa. Met verf en advies van Schildersbedrijf Nieuwe Waterweg knapten zij één van de schuren op en daarnaast werd een flinke klus geklaard in de tuin!
Een laatste groep was op de De Kleine Duiker. Daar werd een grote groep kinderen van statushouders door de vrijwilligers getrakteerd op een spellencircuit, oud-Hollandse spelletjes, een speurtocht over de boerderij en ook hier weer een heerlijke lunch! Voor de kinderen maar ook voor de ouders een heerlijke ochtend van ontmoeting en ontspanning. Deze activiteit werd georganiseerd in samenwerking met Stichting Kleurrijk. Onze BHV’ers droegen daar voor het eerst de herkenbare hesjes die wij kregen van Baan Bedrijfskleding BV. Dank!
Véél activiteiten, véél vrijwilligers die zich inzetten, zowel gedurende deze dag als in de voorbereiding, véél ondernemers die ons ondersteunen.
Begrijp je nu waarom de warmte van de ochtendzon de hele dag na is blijven gloeien? (en waarschijnlijk nog wel langer!)