Een project met Present: inburgering 2.0

16-03-2019

Op NLDoet zaterdag 16 maart was er naast het College van B&W nóg een enthousiaste groep aan de slag. Een groep jongeren van de Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen plantte Zeeuwse heggen bij De kleine duiker. Een behoorlijk zware klus, zeker gezien het feit dat de grond kletsnat was. En ook tijdens de noeste arbeid kregen de deelnemers nog wel een paar buitjes over zich heen. De jongeren werkten samen met een groep statushouders uit Eritrea die in Barendrecht een nieuw leven opbouwt. Met veel enthousiasme staken alle deelnemers met elkaar de handen uit de mouwen. Dit alles onder leiding van enkele enthousiaste Presenters en van betrokken begeleiders van de statushouders en van de Kleine Duiker. En ondanks de taalbarrière ontstonden met handen en voeten mooie gesprekken. Een project met Present: dat was in dit geval tegelijkertijd een voorbeeld van inburgering 2.0!