Stralende gezichten op de vijfde Diacodoe van Present

10-10-2021

Zelfs het zonnetje deed mee op Diacodoe, de geslaagde werkdag voor jongeren van Stichting Present. Zo’n dertig vrijwilligers staken de handen uit de mouwen om dorpsgenoten blij te maken. Ze deden spelletjes met cliënten van Humanitas, bakten pannenkoeken en gingen wandelen. Een andere groep maakte mooie ‘happy stones’ met ouderen in Borgstede. In drie tuinen werd hard gewerkt aan het kortwieken van het groen, soms met behulp van gereedschap dat we mochten lenen van GKB. Bij een gezin werd de slaapkamer aangepakt. Zij kregen een aan Present gedoneerde kledingkast, die vakkundig in elkaar gezet werd door enkele handige jongemannen. De kinderen van het gezin genoten ondertussen van een balspel dat zij cadeau kregen van de gulle gever. Er was ook voldoende tijd voor ontmoeting en een goed gesprek. Na de inspannende ochtend lieten jong en oud zich de lunch (met dank aan Bakkerij Pot), goed smaken. Dat de jongeren uit de Immanuëlkerk, Bethelkerk, Maranathakerk en Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen zich op hun vrije zaterdagmorgen wilden inzetten voor een ‘wildvreemde’, zorgde bij de hulpontvangers én de omstanders voor stralende gezichten. Zij hebben een waardevolle ervaring opgedaan: het voelt goed dat je met een beetje tijd en aandacht een groot verschil kunt maken voor een ander!