Acties

Kerstengelen project 2023

Ben jij present als kerstengel in december?

Waar veel mensen hoopvol naar kerst uitkijken, is de adventstijd voor anderen een periode van verdriet of eenzaamheid. Daarom wil Stichting Present in december extra aandacht geven aan de mensen die het nodig hebben. We roepen daarvoor de hulp in van Barendrechters die mee willen doen aan het Kerstengelenproject.

Wat doet een kerstengel?

In de vier weken voorafgaand aan kerst breng je als ‘kerstengel’ elke week een presentje bij mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Iedereen, jong of oud, alleen of als gezin of sportteam, kan zich aanmelden. Het presentje is een klein gebaar of attentie: als kerstengel kun je een kaartje sturen, een verrassing aan de deur hangen, een tekening maken of een inspirerende tekst doorgeven. Alles wat een engel kan bedenken. Een engel kan indien gewenst anoniem werken, maar maakt zich dan wel bekend door het kaartje aan elke attentie met de tekst ‘een presentje van uw kerstengel’. Een engel mag ook contact maken, een praatje maken aan de deur of, op verzoek van de begunstigde, even koffie komen drinken. Het gaat om het gebaar en zeker niet om veel of dure dingen.

Voor wie word je een kerstengel?

Voor ouderen, jongeren, kinderen, ziek en gezond. Eigenlijk komt iedereen in aanmerking die om wat voor reden dan ook extra aandacht verdient! Een oudere mevrouw die weinig bezoek krijgt, iemand die dit jaar iets verdrietigs heeft meegemaakt, een jonge moeder die alleen voor haar gezin moet zorgen, een ondernemer die hard getroffen is door de coronamaatregelen, een man die herstelt van een burn-out. Dit jaar willen we ook in het bijzonder wat extra aandacht geven aan de jongere Barendrechters. Denk aan dat meisje met depressie, die jongen vol verdriet om het verlies van zijn vader of een jonge vluchteling. Je kunt zoveel betekenen!

Aanmelden als kerstengel

Wil jij ook een kerstengel zijn dit jaar? Geef je zelf op via onderstaande button en we nemen contact me je op.

Uiterlijk 29 november krijg je van ons bericht wie jouw begunstigde is, het adres en korte informatie. Ook krijg je digitale kaartjes die je kunt printen om bij de attenties te voegen. Als kerstengel blijf je de hele adventsperiode in functie. Present trakteert je twee keer op een speciale digitale ‘engelenbode’ met ideeën voor leuke attenties en andere tips.

Ontvanger opgeven

Wil jij een iemand opgeven in jouw ogen extra aandacht verdient. Geef deze persoon dan op via onderstaande button.

Deze persoon krijgt in week 47 een brief waarin we hem/haar toestemming vragen om een kerstengel op bezoek te krijgen.

Privacy

Vanwege de privacywetgeving mogen we slechts onder voorwaarden persoonsgegevens vastleggen. Op de hierboven beschreven manier handelen we zorgvuldig en conform de wet en kunnen we toch het verrassingseffect voor begunstigden zoveel mogelijk behouden.

Heb je nog vragen over het Kerstengelenproject?

Mail dan naar kerstengel@presentbarendrecht.nl of bel Desirée de Bruin op 06-11 33 38 30. Bereikbaar op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur.