Een verschil maken
met je bedrijf

Door anderen te helpen, samen met je collega’s

Meedoen als bedrijf

Wil je concreet invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen? Ontdekken hoe waardevol het is om samen met collega’s kwetsbare Barendrechters te ontmoeten en te helpen? Stichting Present Barendrecht helpt je in één dag het verschil te maken. Met een project van Present maak je van een ‘bedrijfsuitje’ een bijzondere ervaring voor je team.

Maatschappelijk personeelsuitje

Present werkt nauw samen met maatschappelijke organisaties in Barendrecht. Zo verbinden wij op een professionele wijze jullie inzet aan mensen die echt hulp kunnen gebruiken. Ook jouw bedrijf kan groeien door zo’n project. Doordat collega’s met elkaar in een geheel andere setting samenwerken, ontstaat er nieuwe dynamiek en meer verbondenheid in het team. Een deelnemer vertelde: “Je leert je collega’s eens op een hele andere manier kennen en komt tot persoonlijke gesprekken die je in de hectiek van alledag nooit met elkaar hebt. Het is ook leuk dat we ingedeeld waren in groepen met collega’s die je niet vaak spreekt. En de blije gezichten en reacties van de ouderen met wie wij op stap waren. Dat is natuurlijk waar je het uiteindelijk het meest voor doet.”

Jullie investering

Wij werken voor kwetsbare groepen die over het algemeen niet of nauwelijks beschikken over financiële middelen. Omdat Present een bedrijfsproject helemaal op maat maakt, met inzet van professionals, overleggen wij van te voren met jullie over een bijdrage in de organisatiekosten per deelnemer. Samen kijken we wat er mogelijk is, omdat wij vinden dat ook deze bijdrage maatwerk moet zijn voor jullie bedrijf. Present heeft een ANBI-status, waardoor je deze kosten als gift kunt boeken. Indien gewenst plaatsen wij foto’s van het project, met links naar het bedrijf, op onze website en sociale media kanalen. Zo krijgt jullie inzet volop aandacht onder onze sympathisanten.

Ervaringen

Veel Barendrechtse ondernemers hebben al ervaren hoe inspirerend en geloofwaardig het is hun betrokkenheid praktisch te laten zien. Wij werkten bijvoorbeeld samen met:

BAR Uitgeverij

Compacon BV

Conservator Group

DNV-GL

Groener Gras Producties

Hewlett-Packard CDS

IKEA Barendrecht

Ooms Financieel Advies

Rabobank

Synorga Groep

Velo Beheer

Visser & Visser Accountants


Meer weten over de ervaringen van deze ondernemers? Download dan onze Bedrijvenfolder webversie.

Een presentatie over Present Barendrecht?

Willen jullie ook present zijn in Barendrecht? Voor een afspraak met één van onze bestuursleden mail je naar bestuur@presentBarendrecht.nl. Gelijk aan de slag? Onze coördinator organiseert graag een-project-op-maat voor jullie bedrijf. Je kunt de algemeen coördinator bereiken op  06-11 33 38 30 of per mail op info@presentBarendrecht.nl .

Voorbeelden van projecten

  • Met een groep collega’s de woonkamer opknappen van een alleenstaande moeder
  • Met je team pannenkoeken bakken met jongeren met een beperking
  • Met je afdeling de dierentuin bezoeken samen met eenzame ouderen

Uitgangspunten

2 - 8

uur

Een project duurt maximaal een dag

2 - 100

personen

Projecten voor kleine- en grote groepen

1 - 15

kilometer

We zoeken een project bij jou in de buurt

100%

aanbodgericht

We zoeken een project dat aansluit bij jou

MVO Personeelsuitje

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) met je personeelsuitje kan dus prima via Present. In nauwe samenspraak met jullie wensen, komen we met een passend voorstel voor een dag of dagdeel. Daarna nemen we de complete organisatie voor onze rekening. Het is geen programma met paintballen of boerengolf. Het is handen uit de mouwen en mensen tegenkomen die je anders niet zo snel ontmoet. Dat is een bijzondere ervaring voor je medewerkers en een prachtige impact op de hulpontvangers.

Betrokken: MVO & MBO

Een project doen via Present is meer dan teambuilding. Het betekent ook Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) of Maatschappelijk Betrokken Ondernemen (MBO). Via een Present-project toon je maatschappelijke betrokkenheid. Vrijwilligerswerk onder werktijd. Dat werkt inspirerend voor je bedrijf maar ook vaak voor de omgeving.

Samen verschil maken

Via een Present-project wordt de binding onder het eigen personeel hechter en je maakt ook verbinding met thema’s en hulporganisaties in je regio. Samen help je mensen die te maken hebben met armoede en eenzaamheid in jouw regio. Zo’n project laat je collega’s en de omgeving niet onberoerd.

Zorgvuldige organisatie kost wat

Net als andere bedrijfsevenementen maken we kosten. De zorgvuldige en professionele begeleiding, in nauw overleg met jouw bedrijf, hulpverleners en hulpvragers, door Stichting Present is niet gratis. De kwetsbare mensen die geholpen worden zijn helaas niet in staat om financieel bij te dragen. Daarom vragen we voor de tegemoetkoming in de kosten een donatie. Stichting Present heeft een ANBI status, daarom is de donatie aftrekbaar van de belastingdienst.

Daarom brengen wij de organisatie, begeleiding en het verbruik van materialen in rekening. Dit doen wij slechts tegen kostprijs. We maken graag een offerte op maat.

Bedrijven die via Present een verschil maakten

Vele andere bedrijven vroegen advies aan Present voor lokale invulling van hun MVO.
Zij werken nauw samen met Stichting Present.

Present en AFAS

Software gigant AFAS uit Leusden kreeg de smaak te pakken na dit bijzondere project. Met dank aan het Kans Fonds.

Met Jumbo aan de slag

De mensen van supermarktketen Jumbo haalden zelfs het lokale nieuws bij RTV Noord met deze vorm van MVO.

Suez Doet

Ook energieleverancier SUEZ zette trots een eigen filmpje online na een bijzonder Present-project.

Wil jij een verantwoord personeelsuitje met impact?

Vraag een adviesgesprek aan en we helpen je graag vrijblijvend verder. Daarnaast is er ook de mogelijkheid een offerte aan te vragen. We nemen dan contact met je op om je voorkeuren te bespreken. We staan je ook graag te woord als je vragen hebt.