Een verschil maken
met je school of klas

Door anderen te helpen, samen met je klasgenoten

Via Present doen scholen regelmatig maatschappelijke projecten. Na een gastles volgt meestal een een praktische actiedag. Deze waardevolle ervaring nemen veel leerlingen mee in hun verdere leven.

Samen in de buurt

Op school leren leerlingen over hun toekomstige plek in de samenleving. Tegelijk verwacht onze overheid dat scholen aandacht geven aan de leerdoelen burgerschapsvorming en mens & maatschappij. Present biedt hier concreet invulling aan. De ervaring van leren met elkaar buiten de school vormt een unieke kracht.

Meedoen als school

Present begeleidt jouw school of klas graag bij maatschappelijke projecten. Zo leren kinderen mensen kennen in hun eigen buurt. Ze gaan bijvoorbeeld op bezoek bij een dagbesteding voor ouderen met geheugenproblemen of maken kerstkaarten. Zo leren ze omzien naar elkaar, zorgen voor wie net niet mee kan. Wat dit echt betekent leren ze ook via een Present-project. Iedere leerkracht kan dit op eigen wijze aanpakken.


Stage lopen bij Present Barendrecht

Scholieren op de middelbare school kunnen (een deel van) hun maatschappelijke stage bij Present Barendrecht uitvoeren. Dat kan individueel of in een kleine groep. Om een zinvolle stage aan te bieden, hebben we wel voorbereidingstijd nodig. Daarom overleggen we graag tijdig met de stage coördinator, mail daarvoor naar info@presentbarendrecht.nl. Hier lees je de ervaring van Celine die haar stage bij Present Barendrecht doorbracht.

Maatschappelijke Diensttijd bij Present Barendrecht

Onze landelijke organisatie biedt met Jong Present een op maat gemaakt traject van minimaal 80 uur waarin jongvolwassenen aan de slag gaan met hun eigen doelen. Persoonlijke groei, behulpzaamheid en energie staan bij stichting Present centraal. In Barendrecht is het (nog) niet mogelijk om een MDT door te brengen, maar kijk vooral op jongpresent.nl voor alle locaties en vacatures.

Wil jij als school wat voor anderen betekenen?

Benieuwd wat jouw school of klas kan betekenen voor anderen via Present? Meld je aan, dan nemen wij contact met je op om je voorkeuren te bespreken.

Een voorbeeld: Focus is Present

In 2021 en 2022 hebben leerlingen van de Focus Beroepsacademie zich ingezet voor het jaarlijkse ‘Kerstengelenproject’ van Present tijdens de adventsperiode. De coördinator heeft eerst een gastles verzorgd over vrijwilligerswerk, op uitnodiging van hun docente Levensbeschouwing. Dat brachten de leerlingen vervolgens in praktijk. In 2021 bezochten ze ouderen wekelijks aan huis met attenties. In 2022 verrasten ze vier weken lang de bewoners van verzorgingshuis Borgstede. Ze brachten zelfgebakken koekjes, kerststukjes en viooltjes voor op de kamers, vrolijk versierde led-lichtjes en kerstboomhangers, maar vooral: aandacht. Dat leverde ontroerende momenten op. De leerlingen genoten net zo van de bezoekjes als de bewoners en wilden graag terugkomen!

Wil jij als school wat voor anderen betekenen?

Benieuwd wat jouw school of klas kan betekenen voor anderen via Present? Meld je aan, dan nemen wij contact met je op om je voorkeuren te bespreken. We staan je ook graag te woord als je vragen hebt.