Magda Klein en UVV ontvangen 9e Bruggenbouwersaward

20-11-2018

Tijdens de maaltijd voor senioren aan de Windsingel op dinsdag 20 november werden alle aanwezigen verrast door de binnenkomst van een delegatie van Present Barendrecht. De reden werd snel duidelijk. Projectleidster Magda Klein mocht de 9e en daarmee één na laatste Bruggenbouwersaward van Present in ontvangst nemen.

Magda Klein is als vrijwilligster verbonden aan de Unie van Vrijwilligers (UVV). Deze organisatie is al ruim 50 jaar lokaal actief in diverse projecten. Denk daarbij onder meer aan het Ganzenbordspel, dat een brug slaat tussen gehandicapten en schooljeugd; de boekendienst, waarbij boeken worden gebracht en gehaald bij mensen die dat zelf niet meer kunnen; de ouderenbezoekdienst en de zwembegeleiding voor mensen die niet meer zelfstandig het water in kunnen.

Het grootste project van de UVV is het Seniorenrestaurant in het Dienstencentrum aan de Windsingel. Vrijwilligers zetten zich al 23 jaar in om senioren 2x per week de gelegenheid te geven om met elkaar te eten. Het gaat hier niet alleen om een gezonde maaltijd, maar ook om de gezelligheid van het samen eten en het sociale contact. Zonder andere vrijwilligers te kort te doen, ligt een groot aandeel van de werkzaamheden in het Seniorenrestaurant bij projectleidster Magda Klein. Zij is sinds meer dan 10 jaar werkzaam bij het restaurant, waarvan 8 jaar als projectleidster. Dit betekent dat zij zich wekelijks vele uren inzet. Zij heeft zelfs een aparte Seniorenrestaurant-telefoon, die ze overal mee naar toe neemt. Zij leeft mee met het wel en wee van de gasten, maakt de roosters, zorgt voor bloemetjes voor de gasten bij bijzondere verjaardagen en houdt contact met de keuken van Borgstede. Bovendien regelt zij ieder jaar een feestelijke kerstmaaltijd en staat zij bij extra verzoeken ook altijd klaar.

Omdat we bij Present Barendrecht van mening zijn dat Magda Klein  – en met haar alle andere vrijwilligers van de UVV – geweldige bruggenbouwers zijn in Barendrecht kregen zij de 9e Bruggenbouwers Award van 2018.