Nieuws

Ron Reyngoud ontvangt 1e Bruggenbouwers Award

28 maart 2018

Present Barendrecht viert dit jaar het 10 jarig jubileum. Al 10 jaren worden in Barendrecht bruggen gebouwd tussen groepen vrijwilligers die hun talenten en tijd willen geven en mensen die met die inzet gebaat zijn omdat zij zelf niet de gezondheid, het sociale netwerk of de financiën hebben om bepaalde praktische klussen zelf voor elkaar te krijgen. Ook worden sociale activiteiten met doelgroepen georganiseerd. Vanuit de gedachte ‘wie jarig is, trakteert’ en vanuit de wetenschap dat Present niet de enige Bruggenbouwer in Barendrecht is, zijn wij recent gestart met een bijzondere publieksactie. Gedurende het hele jaar zullen in totaal 10 andere Barendrechtse Bruggenbouwers in het zonnetje gezet worden. Mensen die zich allemaal op hun eigen manier inspannen voor verbinding, ontmoeting, integratie en het bestrijden van eenzaamheid.

De eersten die verrast werden met een ‘Bruggenbouwers Award” waren op donderdag 22 maart Ron en Fia Reyngoud van Muziekgroep ‘Praatjes & Plaatjes’. Zij startten hun groep in 2010 in de Centrumpost, het oude postkantoor aan de Binnenlandse Baan. Dit onderkomen bood mogelijkheden voor het verwezenlijken van hun droom: een wekelijkse bijeenkomst met liefhebbers van klassieke muziek. Zo konden zij hun kennis over componisten en muziekstukken delen en samen muziekstukken beluisteren.  ‘Praatjes & Plaatjes’ zetelt inmiddels in de Baerne en bloeit als nooit tevoren. Zo’n 50 mensen ontmoeten elkaar wekelijks op de donderdagochtend van 10.00 – 11.30 uur. Er zijn onderling waardevolle vriendschappen ontstaan. Daarmee draagt ‘Praatjes & Plaatjes’ op een bijzondere manier bij aan het mogelijk maken van ontmoeting en het bestrijden van eenzaamheid. Iedereen die een keer wil komen kijken en luisteren, is bij Ron en Fia van harte welkom. Inloop met koffie vanaf 9.30 uur. Meer informatie bij Ron Reyngoud: 078-677 34 84

De volgende award wordt uitgereikt in april. In januari 2019 sluiten wij de actie af met een Bruggenbouwers lunch voor alle awardwinnaars, die daar op hun beurt iemand voor uit mogen nodigen die in hun ogen ook een bruggenbouwer is voor de Barendrechtse gemeenschap.