Meedoen als bedrijf

Bedrijven Present

U wilt met uw bedrijf succesvol zijn en winst maken. Maar u gelooft ook dat er meer is dan alleen hoge winstcijfers. U wilt dat uw werknemers plezier hebben in hun werk en trots zijn op het bedrijf waar ze voor werken. Daarnaast vindt u het belangrijk om invulling te geven aan maatschappelijke betrokkenheid in uw eigen plaats en wilt u daarin andere ondernemers en organisaties ontmoeten.

Steeds meer bedrijven sluiten zich aan bij Present omdat ze hun betrokkenheid op hun dorp of stad niet incidenteel willen uitvoeren, maar als onderdeel van een structurele beweging. Present biedt u en uw medewerkers de mogelijkheid om een zinvolle en goed bestede dag te beleven door u op projectbasis in te zetten voor mensen die te maken hebben met armoede, een slechte gezondheid of een sociaal isolement. Present wil zo in de samenleving een beweging op gang brengen van naar elkaar omzien. In de gemeente Barneveld biedt Present u ervaren teams (van professionals en vrijwilligers) en toegang tot een uniek netwerk. Present kan u helpen om impact te hebben in de lokale samenleving waar uw bedrijf is gevestigd. Deelname levert inspiratie en verbondenheid op voor het hele bedrijf.

De samenwerking met Present kunt u als bedrijf op diverse manieren vormgeven. We hebben een aantal mogelijkheden tot samenwerking opgesteld:

tuinploeg1. Zinvolle projecten

U gaat een zinvol project met uw medewerkers aan. Stichting Present organiseert het project en begeleidt de groep vanaf de start tot aan de evaluatie. Door het uitgebreide maatschappelijke netwerk van Present is een passende match en een zinvolle tijdsbesteding gegarandeerd. Uiteraard verzorgen we ook een teamfoto en schenken we aandacht aan uw inzet in lokale (sociale) media, nieuwsbrief en website. Uw teamuitje wordt zo teamtraining en sponsoring ineen. Collega’s werken met elkaar in een heel andere setting. Teambuilding op zijn best! Wij kunnen u ontzorgen.
We werken voor kwetsbare groepen die zelf niets hebben. Daarom brengen wij de organisatie, begeleiding en het verbruik van materialen bij u in rekening. Dit doen wij tegen kostprijs. Een vrijwilligersproject met 5 tot 10 deelnemers kost € 500,- inclusief BTW. Voor groepen van 10 tot 250 deelnemers maken we een maatwerk offerte.

Eventueel is het ook mogelijk om het project te combineren met teamcoaching. Door de spiegel voor te houden, creëert de teamcoach openheid rondom de huidige samenwerking, wordt bevestigd wat goed gaat en wordt de vinger gelegd op ontwikkelingspunten. Zowel individueel als in teamverband krijgt u naast inspiratie een concrete set adviezen c.q. vaardigheden mee.

2. Barneveld helpt!

Barneveld Helpt is een samenwerking met lokale ondernemers (Barneveld Helpt) met hart voor de samenleving. De laatste zaterdag in September organiseert Stichting Present in samenwerking met Barneveld Helpt de grote Barneveld Helpt dag. Op deze dag zetten verschillende lokale ondernemers zich in om allerlei praktische projecten te doen. Zij doen belangeloos make-overs van huizen en tuinen bij mensen die dat écht verdienen. Bijvoorbeeld lokale schildersbedrijven die de kozijnen van het huis van een alleenstaande vrouw met een AOW schilderen. Of een hoveniersbedrijf dat de tuin van een gezin begeleid door het Leger des Heils opknapt.

3. Present Sponsor

Als Present Sponsor investeert u in het werk van Stichting Present. U ondersteunt ons werk met een bijdrage in (financiële) middelen en/of vakkennis. Veel van onze projecten zijn klussen achter de voordeur van mensen met een beperkt inkomen. Daarom is alles op het gebied van gereedschap, materialen en vakkennis welkom. Natuurlijk vermelden we uw ondersteuning aan onze achterban en schenken we aandacht aan uw gift in lokale (sociale) media, nieuwsbrief en website.

4. Present Partner

Als Present Partner krijgt u als het ware een aandeel in de stichting, omdat uw gift en betrokkenheid er structureel voor zorgen dat Present actief kan blijven.

Jullie investering kan tevens een nog veel hoger rendement opleveren! Present bemiddelt namelijk niet alleen voor groepen uit bedrijven. We willen de samenleving in beweging krijgen in het omzien naar elkaar, naar kwetsbare mensen. Ook groepen vrienden, studenten, buurtgenoten, kerkgenoten, scholieren en gezinnen kunnen zich bij ons melden. Deze groepen nemen zelf geen budget mee. Door jullie investering kunnen wij ze wel inzetten en zo nog meer kwetsbare mensen helpen.

Present Partners worden uiteraard op de hoogte gehouden van onze werkzaamheden en ontwikkelingen. Jullie logo en link worden op onze website, in het jaarverslag, onze nieuwsbrieven en andere communicatie-uitingen vermeld. Als bedrijf word je uitgenodigd voor de jaarlijkse borrel, waarbij je het bestuur, ambassadeurs, andere partners, vrijwilligers en hulpontvangers ontmoet.

Interesse?

Present is maatwerkspecialist. Naast de bovengenoemde opties zijn er andere mogelijkheden passend bij uw bedrijf. Raak ook betrokken met uw bedrijf en wees Present! Neem contact met ons op en we bespreken graag de mogelijkheden met u.

Ervaringen

“Zinvol én leuk om met collega’s op een andere manier bezig te zijn!”

“Ik had nooit gedacht dat we met elkaar in korte tijd zoveel konden doen. Natuurlijk waren we met een grote groep, maar het kwam ook door de goede voorbereiding.”