Actie “Geluksdoosjes” van start!

16-12-2021

In deze dagen kan iedereen wel een beetje geluk gebruiken. Daarom is het Fioretti College te Hillegom in samenwerking met Stichting Present Bollenstreek de actie “Geluksdoosjes” gestart.

Door de leerlingen van het Fioretti College zijn kleine doosjes gevuld en mooi versierd voor de ouderen die van HOZO wijkzorg krijgen. Deze groep valt vaak buiten de leuke dingen die voor woonzorgcentra worden georganiseerd en juist daarom wilden de leerlingen voor hen iets bijzonders doen.

De doosjes – die naderhand nog goed te gebruiken zijn ook – zijn gevuld met potgrond en bolletjes, kaarsjes, snoepjes of heerlijke bonbons en een handgeschreven briefje van de desbetreffende leerling. Mede mogelijk gemaakt door Royal de Ree Holland uit Lisserbroek en Mokka Supervlaai uit Sassenheim. De leerlingen vonden het erg leuk om te doen en vinden initiatieven als deze ook erg belangrijk. Omzien naar elkaar; precies waar Present Bollenstreek ook voor staat.

Afgelopen week zijn de doosjes bij HOZO afgegeven. Zij waren ook enthousiast over dit initiatief; met name omdat deze groep ouderen vaak toch wat eenzamer is en zeker in deze tijd. Een reactie: “Hier gaan we mensen heel blij mee maken. Dit stukje aandacht voor hen is waardevol.”

Lees meer...