Team & Bestuur

Operationeel team

Jarieke Heemskerk, Coördinator

Ik ben Jarieke Heemskerk en woonachtig in Noordwijk. Vanuit het vrijwilligerswerk wat ik een aantal jaren heb gedaan als voorzitter van het (toenmalige) Vrijwilligerssteunpunt Noordwijk was ik al een klein beetje bekend met Stichting Present. Het omkijken naar een ander, elkaar helpen en ook het feit dat je als vrijwilliger kan kiezen aan welk project je mee wilt doen op basis van jouw wensen en beschikbaarheid vind ik heel mooi en sterk binnen deze organisatie. Daarnaast vind ik het mogen werken met vrijwilligers iets moois. Een bijzondere groep mensen die belangeloos hun (kostbare) tijd geeft om een ander te helpen. En dat je daar een ander écht mee helpt heb ik bij mijn allereerste bezoek al gemerkt..

Nu mag ik ook deel uit maken van deze mooie organisatie. Met heel veel enthousiasme!

Mirjam Zethof, Projectcoördinator

Vrijwilligerswerk doen is voor mij inmiddels vanzelfsprekend. Steeds komt er wel weer wat moois op mijn pad. Ooit ben ik begonnen als groepsleidster bij de Scouting en van daaruit verschillende kinderactiviteiten in vakanties begeleid. Maar ik heb bijvoorbeeld ook computerles gegeven en een feestjaar voor de kerk georganiseerd. En zo dus sinds 2017 bij Stichting Present Bollenstreek verschillende projecten gedaan. Ik haal zelf altijd veel voldoening uit de projecten van Stichting Present. Er is direct resultaat van je inzet te zien. Maar het allerbelangrijkst en het mooist aan dit werk vind ik de lach op het gezicht van de hulpontvangers. Je helpt hen, letterlijk en figuurlijk, aan een schone lei. Het is dankbaar werk.

In mijn vorige baan heb ik als maatschappelijk werker een vrijwilligersdienst gecoördineerd die zich bezighield met het in orde brengen van thuisadministratie. Ik ben heel blij dat ik aan de slag mag als projectcoördinator bij Present Bollenstreek, want in deze functie valt al het bovenstaande mooi samen!

Natalia Warmerdam, Projectcoördinator

Na jaren vrijwilligerswerk gedaan te hebben bij het inloophuis Psychiatrie in Leiden ontbrak er toch iets nu ik dit niet meer doe. Ik haal er namelijk veel voldoening uit om wat te kunnen betekenen voor mensen, zodat iedereen deel kan nemen aan de maatschappij. Het zijn juist de kleine dingen die voor deze mensen een groot verschil maken en het is mooi om te zien hoe blij mensen hiermee zijn.

Dat Stichting Present er voor zorgt dat hulpvragers en mensen/organisaties die willen helpen elkaar kunnen ontmoeten vind ik erg goed. Het matchen van deze mensen en het verbinden van informele en formele zorg zijn daarbij dingen waar ik graag een bijdrage aan lever. Met veel plezier ga ik dan ook als projectcoördinator aan de slag.

 

Corrie van de Wetering, Groepenbegeleider

Ik ben Corrie v.d. Wetering en ik woon in Lisserbroek. In februari 2017 heb ik mij aangemeld bij Present. Ik doe vooral project bezoek, maak afspraken met de aanvrager, hulpvrager en vrijwilligers. Doe als het zo uitkomt ook wel eens een klusje mee. Omdat ik het leuk/fijn vind om zo nog wat te kunnen doen/helpen en steun te bieden bij de projecten of bij mensen die steun/hulp vragen. Ik heb gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige bij de ambulante thuiszorg. Ben sinds 25-12-2016 met pensioen. Mijn vrije tijd wil ik invullen met lezen/wandelen/fietsen/reizen. Ik ben niet handig met de PC en denk dit ook niet te worden. Ik woon alleen wat ik erg prettig vind, heb een grote familie waar ik ook wel wat tijd aan kwijt ben en help wat mensen (buren/fam.) met boodschappen/administratie/tuin onderhoud e.d.


Bestuur

Roel de Jong, Voorzitter

DSCN0004

“Wie goed doet, goed ontmoet” is een oud Hollands spreekwoord. Wat mij betreft volledig van toepassing op de werkwijze van Present. Onze houding ten opzichte van elkaar bepaalt in belangrijke mate hoe onze samenleving aanvoelt. Of deze houding voortkomt uit naastenliefde of uit burgerplicht is niet van belang zolang wij maar onze betrokkenheid laten zien.

Vanuit deze houding lever ik graag mijn bijdrage aan Present.

 

Shari van den Hout, Algemeen Bestuurslid

De Presentformule werkt! Vrijwilligers die geïnspireerd zijn na een middag klussen bij een ander. Hulpontvangers die opbloeien door de ontmoeting met de vrijwilligers. Professionele hulpverleners die blij zijn met de extra ondersteuning. Zelf heb ik ook een onvergetelijk Present project beleefd in Teylingen. Ik geloof in de missie van Present. Daarom zet ik me graag in als lid van het bestuur. Ik hoop bij te dragen aan meer ontmoeting en verbinding in de Bollenstreek.

 

 

 

Corden Star, Penningmeester

DSCN0008Toen ik in het voorjaar van 2009 het concept van Present hoorde van de toenmalige coördinator, was ik meteen enthousiast. Dit is eindelijk een praktische uiting van een behoefte om je hulp in te zetten voor mensen in je naaste omgeving die het minder hebben. Juist het hulp geven zonder voorwaarden, zonder langdurige verplichtingen en op een moment dat het jou uitkomt, is de kracht van Present die me enorm aanspreekt. Toen later in 2009 ik gevraagd werd om het bestuur te versterken als penningmeester, heb ik niet lang hoeven nadenken om me voor Present in te zetten. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het succes van Present.

Monique Bredzé, Fondsenwerver

DSCN0006Ik ben met Stichting Present in contact gekomen via een project. Wij zijn toen met een aantal mensen tuintjes wezen opknappen in Lisse. Op dat moment werd ik heel erg enthousiast over deze stichting. Ik vind deze manier van vrijwilligerswerk heel zinvol maar vooral ook leuk om te doen. Ik denk dat Present op deze manier heel goed groepen vrijwilligers en hulp behoevende bij elkaar kan brengen en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door zitting te nemen in het bestuur. Ik ga me voornamelijk bezig houden met fondsen werven. Dat is een belangrijke functie, want zonder geld geen stichting Present.