Team & Bestuur

Operationeel team

Jarieke Heemskerk, Coördinator

Ik ben Jarieke Heemskerk en woonachtig in Noordwijk. Vanuit het vrijwilligerswerk wat ik een aantal jaren heb gedaan als voorzitter van het (toenmalige) Vrijwilligerssteunpunt Noordwijk was ik al een klein beetje bekend met Stichting Present. Het omkijken naar een ander, elkaar helpen en ook het feit dat je als vrijwilliger kan kiezen aan welk project je mee wilt doen op basis van jouw wensen en beschikbaarheid vind ik heel mooi en sterk binnen deze organisatie. Daarnaast vind ik het mogen werken met vrijwilligers iets moois. Een bijzondere groep mensen die belangeloos hun (kostbare) tijd geeft om een ander te helpen. En dat je daar een ander écht mee helpt heb ik bij mijn allereerste bezoek al gemerkt..

Nu mag ik ook deel uit maken van deze mooie organisatie. Met heel veel enthousiasme!

 

 

Erik Houwaart, Groepenbegeleider

Mijn naam is Erik Houwaart (21) en ik werk nu 2 jaar bij mensen met een beperking. Op het Raamwerk ben ik begonnen als fietsvrijwilliger en daarna doorgestroomd als (leerling) Persoonlijk begeleider. Het leek mij gaaf om naast mijn werk als begeleider ook nog iets van vrijwilligerswerk te gaan doen. Even een avondje het internet doorspitten en ik kwam al snel bij Present Bollenstreek terecht. De vacature sprak mij gelijk aan, flexibel en op het coördinerende vlak sluit het mooi aan op mijn opleiding.

 

 

 

 

 

 

Corrie van de Wetering, Groepenbegeleider

Ik ben Corrie v.d. Wetering en ik woon in Lisserbroek. In februari 2017 heb ik mij aangemeld bij Present. Ik doe vooral project bezoek, maak afspraken met de aanvrager, hulpvrager en vrijwilligers. Doe als het zo uitkomt ook wel eens een klusje mee. Omdat ik het leuk/fijn vind om zo nog wat te kunnen doen/helpen en steun te bieden bij de projecten of bij mensen die steun/hulp vragen. Ik heb gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige bij de ambulante thuiszorg. Ben sinds 25-12-2016 met pensioen. Mijn vrije tijd wil ik invullen met lezen/wandelen/fietsen/reizen. Ik ben niet handig met de PC en denk dit ook niet te worden. Ik woon alleen wat ik erg prettig vind, heb een grote familie waar ik ook wel wat tijd aan kwijt ben en help wat mensen (buren/fam.) met boodschappen/administratie/tuin onderhoud e.d. Groet, Corrie.

 

 


Bestuur

Roel de Jong, Voorzitter

DSCN0004

“Wie goed doet, goed ontmoet” is een oud Hollands spreekwoord. Wat mij betreft volledig van toepassing op de werkwijze van Present. Onze houding ten opzichte van elkaar bepaalt in belangrijke mate hoe onze samenleving aanvoelt. Of deze houding voortkomt uit naastenliefde of uit burgerplicht is niet van belang zolang wij maar onze betrokkenheid laten zien.

Vanuit deze houding lever ik graag mijn bijdrage aan Present.

 

 

Corden Star, Penningmeester

DSCN0008Toen ik in het voorjaar van 2009 het concept van Present hoorde van de toenmalige coördinator, was ik meteen enthousiast. Dit is eindelijk een praktische uiting van een behoefte om je hulp in te zetten voor mensen in je naaste omgeving die het minder hebben. Juist het hulp geven zonder voorwaarden, zonder langdurige verplichtingen en op een moment dat het jou uitkomt, is de kracht van Present die me enorm aanspreekt. Toen later in 2009 ik gevraagd werd om het bestuur te versterken als penningmeester, heb ik niet lang hoeven nadenken om me voor Present in te zetten. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het succes van Present.

 

Monique Bredzé, Fondsenwerver

DSCN0006Ik ben met Stichting Present in contact gekomen via een project. Wij zijn toen met een aantal mensen tuintjes wezen opknappen in Lisse. Op dat moment werd ik heel erg enthousiast over deze stichting. Ik vind deze manier van vrijwilligerswerk heel zinvol maar vooral ook leuk om te doen. Ik denk dat Present op deze manier heel goed groepen vrijwilligers en hulp behoevende bij elkaar kan brengen en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door zitting te nemen in het bestuur. Ik ga me voornamelijk bezig houden met fondsen werven. Dat is een belangrijke functie, want zonder geld geen stichting Present.