Team en Bestuur

Operationeel team

Sunia van Maris, Coördinator
c58fb7497393

Sinds 1 juli 2012 ben ik verbonden aan Stichting Present Bollenstreek. Eerst als coördinator operationele zaken, waarbij ik me voornamelijk richtte op het organiseren van de projecten en later als algemeen coördinator.

Nog steeds vind ik dit mijn ideale baan waarin ik vooral zingeving, respect, betrokkenheid, ruimte voor ontwikkeling en uitdagingen tegenkom. Geen dag is hetzelfde. Sinds de eerste dag ontmoet ik veel mooie en geïnspireerde mensen. Ik vind het prachtig om de hartverwarmende reacties te zien rond een project, bij zowel de vrijwilligers als de hulpontvangers, maar ook diens begeleiders die vak zeer betrokken zijn bij hun cliënten.

 

 

 

 

 Marcia van Kampen, Projectcoördinator

Marcia_0831Naast mijn parttime werk in de communicatie wilde ik heel graag iets zinvols doen. Er zijn zoveel mensen, dicht bij ons, die een helpende hand zo goed kunnen gebruiken omdat ze het zelf even niet (meer) kunnen. De laagdrempeligheid en veelzijdigheid van Present spreken mij enorm aan, het is volgens mij dé manier om mensen in deze moderne wereld weer wat dichter bij elkaar te brengen en iets voor elkaar te betekenen. Die verbinding is wat het leven mooi maakt!

 Rob Gremmee, Projectcoördinator

Bijna 40 jaar ben ik werkzaam geweest in verschillende functies in het bedrijfsleven. Mijn laatste baan was die van eindverantwoordelijke van een onderwijsstichting gelieerd aan de TU Delft. Daar kwam door een reorganisatie vorig jaar een eind aan. Ondertussen werk ik parttime voor twee MKB bedrijven in adviserende functies, maar alles bij elkaar neemt dat minder dan twee dagen per week in beslag. Een nieuwe fulltime baan zit er gezien mijn leeftijd (60..) niet zo snel meer in. Hoewel ik mij niet snel verveel, kreeg ik zo langzamerhand de behoefte om ook eens wat ander nuttig werk te gaan doen, wellicht als vrijwilliger. Door wat te googelen kwam ik op Present Bollenstreek uit en was er snel een afspraak met Sunia gemaakt. Nadat ik had verteld wat ik zoal heb gedaan en waar mijn belangstelling naar uit gaat, heeft Sunia een en ander verteld over de stellingen, de doelgroepen en de werkwijze van Present. Al pratende gaf Sunia aan dat een rol als Projectocoördinator wellicht iets was waar beide partijen plezier van zouden kunnen hebben.

Corrie van de Wetering, Groepenbegeleider

Ik ben Corrie v.d. Wetering en woon in Lisserbroek

In februari heb ik mij aangemeld bij Present. Omdat ik het leuk/fijn vind om zo nog wat te kunnen doen/helpen en steun te  bieden bij de projecten of bij mensen die steun/hulp vragen.. Ik heb gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige bij de ambulante thuiszorg. Ben sinds 25-12-2016 met pensioen. Mijn vrije tijd wil ik invullen  met lezen/wandelen/fietsen en reizen. Ik ben niet handig met de PC en denk dit ook niet te worden. Ik woon alleen wat ik erg prettig vind, heb een grote familie waar ik ook wel wat tijd aan kwijt ben en help wat mensen(buren/fam) met boodschappen/administratie/tuin onderhoud e.d Wil je nog meer weten vraag het dan maar. Groet Corrie.

 

  

Yvonne Pols, Ambassadeur & Public Relations

Yvonne Pols

De tegenstelling in onze maatschappij wordt alsmaar groter. Stichting Present is een organisatie van betrokken mensen die er willen zijn voor anderen op een eerlijke en zuivere manier. Mensen die de verwijdering  in onze samenleving aanpakken en gestalte geven. Van geven wordt men blij en samen geven maakt ons rijker als mens. Dat raakt mij. Vanuit mijn vak communicatie draag ik graag mijn steentje bij aan Stichting Present. Present uitdragen en nader op de kaart zetten is een waardevolle taak.

 

 

 

 

Corine van der Mark, Administratief medewerker

Afgelopen jaren was ik veelvuldig als mantelzorger actief. Toen deze zorg wegviel en ook de kinderen zich zelfstandiger gingen redden ervaarde ik een soort van leegte. Om ons heen zijn er zoveel mensen die wel een extra steuntje in de rug kunnen gebruiken. Op welke manier zou ik hierin kunnen bijdragen? Al zoekende naar een zinvolle aanvulling, naast mijn werk als doktersassistente, kwam ik via de website SVL (Servicepunt Vrijwilligers Lisse) bij Stichting Present Bollenstreek. Hun visie en missie sprak mij direct aan. De toegankelijkheid waarmee Present zich presenteert voor zowel de hulpontvanger als voor de vrijwilliger is een groot goed! Voor nu richt ik mij met name op de administratieve ondersteuning. Wie weet kan ik dit in de toekomst uitbreiden met een extra functie binnen Present.

 

 

 

 

Asmara Broekhof, Administratief medewerker

Ik ben Asmara, 28 jaar en fulltime moeder van 2 kinderen. Mijn vrije uren besteed ik graag aan sporten, lezen, koken, tuinieren en (met mijn hond) wandelen. Omdat ik me ervan bewust ben dat niet iedereen de luxe positie heeft om deze ‘soms eenvoudige’ dingen nog te kunnen doen, is dit voor mij de reden dat ik me graag wil inzetten voor Stichting Present Bollenstreek.

Vanaf heden zal ik het team van Stichting Present Bollenstreek op de administratie komen versterken. Ik kijk uit naar onze samenwerking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Bestuur

Roel de Jong, Voorzitter

DSCN0004

“Wie goed doet, goed ontmoet” is een oud Hollands spreekwoord. Wat mij betreft volledig van toepassing op de werkwijze van Present. Onze houding ten opzichte van elkaar bepaalt in belangrijke mate hoe onze samenleving aanvoelt. Of deze houding voortkomt uit naastenliefde of uit burgerplicht is niet van belang zolang wij maar onze betrokkenheid laten zien.

Vanuit deze houding lever ik graag mijn bijdrage aan Present.

 

 

 

 

Marlies Walhout, Secretaris

DSCN0007‘Wat mooi dat er een stichting is, die een brug wil slaan tussen enthousiaste mensen die hulp willen bieden en mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken! Als secretaris van het bestuur zet ik mij graag in voor Stichting Present Bollenstreek, omdat ik ‘omzien naar elkaar’ belangrijk vind. Het is goed om de handen uit de mouwen te steken. Ieder mens telt en is het waard om gezien te worden. Daarom wil ik Stichting Present Bollenstreek graag helpen bij haar visie om een maatschappelijke beweging op gang te brengen, waarbij steeds meer mensen het weer vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien!´

 

 

 

 

Corden Star, Penningmeester

DSCN0008´Toen ik in het voorjaar van 2009 het concept van Present hoorde van de toenmalige coördinator, was ik meteen enthousiast. Dit is eindelijk een praktische uiting van een behoefte om je hulp in te zetten voor mensen in je naaste omgeving die het minder hebben. Juist het hulp geven zonder voorwaarden, zonder langdurige verplichtingen en op een moment dat het jou uitkomt, is de kracht van Present die me enorm aanspreekt. Toen later in 2009 ik gevraagd werd om het bestuur te versterken als penningmeester, heb ik niet lang hoeven nadenken om me voor Present in te zetten. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het succes van Present.

 

 

 

 

 

 

Monique Bredze, Fondsenwerver

DSCN0006Ik ben met Stichting Present in contact gekomen via een project. Wij zijn toen met een aantal mensen tuintjes wezen opknappen in Lisse. Op dat moment werd ik heel erg enthousiast over deze stichting. Ik vind deze manier van vrijwilligerswerk heel zinvol maar vooral ook leuk om te doen. Ik denk dat Present op deze manier heel goed groepen vrijwilligers en hulp behoevende bij elkaar kan brengen en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door zitting te nemen in het bestuur. Ik ga me voornamelijk bezig houden met fondsen werven. Dat is een belangrijke functie, want zonder geld geen stichting Present.

 

 

 

 

Peter Heemskerk, bestuurslid

Ik ben Peter Heemskerk, 55 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen in de leeftijd van 8-28 jaar. Ik ben werkzaam als inkoper bij Heemskerk fresh & easy. In mijn vrije tijd lees ik graag en om in beweging te blijven wandel en fiets ik. Ik ken St. Present al enkele jaren. Ik heb al enkele mooie projecten met Present gedaan met als voorlopig hoogtepunt het vieren van mijn 50e verjaardag (met 2 mede-Abraham-geworden-vrienden) op ’s Heerenloo in Noordwijk. Aan dit project werkten ca 100 mensen mee. We hebben verschillende sociale- en klusprojecten uitgevoerd. Sinds dit jaar ben ik lid van het bestuur geworden. In deze functie wil ik mijn bijdrage leveren aan de voortgang (en wellicht uitbreiding) van het werk van St. Present in de Bollenstreek.

 

 

 

 

 

 

Joost Veldhoven, bestuurslid

Mijn naam is Joost Veldhoven, 27 jaar, en in het dagelijks leven ben ik actief als public affairs consultant te Den Haag. Bij het uitvoeren van mijn werkzaamheden begeef ik mij op het snijvlak tussen politiek en bedrijfsleven. Ik realiseer mij dat dit een wereld is waar het spel op hoog niveau wordt gespeeld, maar wil daarbij niet de connectie met de mensen die het minder hebben verliezen. Toen ik op zoek was naar een manier om invulling te geven aan deze gedachte stuitte ik op Stichting Present Bollenstreek. In mijn rol als bestuurslid probeer ik mij actief in te zetten om bij te dragen waar het écht telt. Ik hoop nog vele jaren actief te zijn bij Stichting Present Bollenstreek en mijn kennis en ervaring te gebruiken om deze prachtige organisatie naar een hoger niveau te tillen.