Team & Bestuur

Operationeel team

Sunia van Maris, Coördinator
c58fb7497393

Sinds 1 juli 2012 ben ik verbonden aan Stichting Present Bollenstreek. Eerst als coördinator operationele zaken, waarbij ik me voornamelijk richtte op het organiseren van de projecten en later als algemeen coördinator.

Nog steeds vind ik dit mijn ideale baan waarin ik vooral zingeving, respect, betrokkenheid, ruimte voor ontwikkeling en uitdagingen tegenkom. Geen dag is hetzelfde. Sinds de eerste dag ontmoet ik veel mooie en geïnspireerde mensen. Ik vind het prachtig om de hartverwarmende reacties te zien rond een project, bij zowel de vrijwilligers als de hulpontvangers, maar ook diens begeleiders die vak zeer betrokken zijn bij hun cliënten.

 

 

 

Rob Gremmee, Projectcoördinator

Na lang werkzaam te zijn geweest in verschillende functies in het bedrijfsleven kwam daar door een reorganisatie een eind aan. Ondertussen werk ik parttime voor een MKB bedrijf in een adviserende functie. Hoewel ik mij niet snel verveel, kreeg ik de behoefte om ook eens wat nuttig werk te gaan doen, wellicht als vrijwilliger. Zo kwam ik op Present Bollenstreek uit en was er snel een afspraak met Sunia van Maris gemaakt. Nadat ik had verteld wat ik zoal heb gedaan, heeft Sunia een en ander verteld over de doelstellingen, de doelgroepen en de werkwijze van Present. Een rol als Projectcoördinator zou iets zijn waar beide partijen plezier van zouden kunnen hebben. Als projectcoördinator organiseer ik nu vooral de praktische hulpprojecten. Hierbij vorm ik de schakel tussen de Maatschappelijke organisaties, de vrijwilligers en de hulpontvangers. Leuk en nuttig werk!

 

Erik Houwaart, Groepenbegeleider

Mijn naam is Erik Houwaart (21) en ik werk nu 2 jaar bij mensen met een beperking. Op het Raamwerk ben ik begonnen als fietsvrijwilliger en daarna doorgestroomd als (leerling) Persoonlijk begeleider. Het leek mij gaaf om naast mijn werk als begeleider ook nog iets van vrijwilligerswerk te gaan doen. Even een avondje het internet doorspitten en ik kwam al snel bij Present Bollenstreek terecht. De vacature sprak mij gelijk aan, flexibel en op het coördinerende vlak sluit het mooi aan op mijn opleiding.

 

 

 

 

 

 

Corrie van de Wetering, Groepenbegeleider

Ik ben Corrie v.d. Wetering en ik woon in Lisserbroek. In februari 2017 heb ik mij aangemeld bij Present. Ik doe vooral project bezoek, maak afspraken met de aanvrager, hulpvrager en vrijwilligers. Doe als het zo uitkomt ook wel eens een klusje mee. Omdat ik het leuk/fijn vind om zo nog wat te kunnen doen/helpen en steun te bieden bij de projecten of bij mensen die steun/hulp vragen. Ik heb gewerkt als psychiatrisch verpleegkundige bij de ambulante thuiszorg. Ben sinds 25-12-2016 met pensioen. Mijn vrije tijd wil ik invullen met lezen/wandelen/fietsen/reizen. Ik ben niet handig met de PC en denk dit ook niet te worden. Ik woon alleen wat ik erg prettig vind, heb een grote familie waar ik ook wel wat tijd aan kwijt ben en help wat mensen (buren/fam.) met boodschappen/administratie/tuin onderhoud e.d. Groet, Corrie.

 

 


Bestuur

Roel de Jong, Voorzitter

DSCN0004

“Wie goed doet, goed ontmoet” is een oud Hollands spreekwoord. Wat mij betreft volledig van toepassing op de werkwijze van Present. Onze houding ten opzichte van elkaar bepaalt in belangrijke mate hoe onze samenleving aanvoelt. Of deze houding voortkomt uit naastenliefde of uit burgerplicht is niet van belang zolang wij maar onze betrokkenheid laten zien.

Vanuit deze houding lever ik graag mijn bijdrage aan Present.

 

Marlies Walhout, Secretaris

DSCN0007Wat mooi dat er een stichting is, die een brug wil slaan tussen enthousiaste mensen die hulp willen bieden en mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken! Als secretaris van het bestuur zet ik mij graag in voor Stichting Present Bollenstreek, omdat ik ‘omzien naar elkaar’ belangrijk vind. Het is goed om de handen uit de mouwen te steken. Ieder mens telt en is het waard om gezien te worden. Daarom wil ik Stichting Present Bollenstreek graag helpen bij haar visie om een maatschappelijke beweging op gang te brengen, waarbij steeds meer mensen het weer vanzelfsprekend vinden om naar elkaar om te zien!

 

Corden Star, Penningmeester

DSCN0008Toen ik in het voorjaar van 2009 het concept van Present hoorde van de toenmalige coördinator, was ik meteen enthousiast. Dit is eindelijk een praktische uiting van een behoefte om je hulp in te zetten voor mensen in je naaste omgeving die het minder hebben. Juist het hulp geven zonder voorwaarden, zonder langdurige verplichtingen en op een moment dat het jou uitkomt, is de kracht van Present die me enorm aanspreekt. Toen later in 2009 ik gevraagd werd om het bestuur te versterken als penningmeester, heb ik niet lang hoeven nadenken om me voor Present in te zetten. Op deze manier hoop ik mijn steentje bij te dragen aan het succes van Present.

 

Monique Bredzé, Fondsenwerver

DSCN0006Ik ben met Stichting Present in contact gekomen via een project. Wij zijn toen met een aantal mensen tuintjes wezen opknappen in Lisse. Op dat moment werd ik heel erg enthousiast over deze stichting. Ik vind deze manier van vrijwilligerswerk heel zinvol maar vooral ook leuk om te doen. Ik denk dat Present op deze manier heel goed groepen vrijwilligers en hulp behoevende bij elkaar kan brengen en ik wil daar graag mijn steentje aan bijdragen door zitting te nemen in het bestuur. Ik ga me voornamelijk bezig houden met fondsen werven. Dat is een belangrijke functie, want zonder geld geen stichting Present.

 

Peter Heemskerk, Bestuurslid

Ik ben Peter Heemskerk, 55 jaar, getrouwd en vader van 3 kinderen in de leeftijd van 8-28 jaar. Ik ben werkzaam als inkoper bij Heemskerk fresh & easy. In mijn vrije tijd lees ik graag en om in beweging te blijven wandel en fiets ik. Ik ken St. Present al enkele jaren. Ik heb al enkele mooie projecten met Present gedaan met als voorlopig hoogtepunt het vieren van mijn 50e verjaardag (met 2 mede-Abraham-geworden-vrienden) op ’s Heerenloo in Noordwijk. Aan dit project werkten ca 100 mensen mee. We hebben verschillende sociale- en klusprojecten uitgevoerd. Sinds dit jaar ben ik lid van het bestuur geworden. In deze functie wil ik mijn bijdrage leveren aan de voortgang (en wellicht uitbreiding) van het werk van St. Present in de Bollenstreek.