Verhalen

Inspiratie voor de Kerstengel

Present Bollenstreek start dit jaar weer met het Kerstengel project, maar andere Present Stichtingen hebben eerder al mooie momenten meegemaakt. Hieronder een aantal anonieme verhalen voor wat inspiratie in de komende adventsperiode!

Reacties van gevers van Kerstengel presentjes

“Ik heb eerst een kaartje door de bus gedaan en me daarin voorgesteld als Kerstengel. Later heb ik een hyacint gebracht en afgegeven. Toen de begunstigde de deur opendeed, zei ze: ”O, bent u mijn Kerstengel?”  Was erg leuk om dit zo te horen. Ik heb een kort praatje gemaakt en gezegd dat ze me nog meer gaat bemerken. Ze kijkt er naar uit en laat zich verrassen.”

“Het bevalt mij goed om tijdelijk een Kerstengel te zijn. Ik heb 2 x iets aardigs door de brievenbus gedaan. Omdat je de situatie van de begunstigde verder niet kent, is het wel een beetje lastig om het persoonlijk te maken. Ik houd het anoniem, maar ben stiekem wel een beetje benieuwd hoe de begunstigde het opgevat heeft tot nu toe.”

“We vinden het een leuke actie en er werd ook positief gereageerd op onze 1e bezorging. Daar hebben we een kaartje bij gedaan, met ons e-mailadres. Omdat we de samenstelling van het gezin niet kenden en om de keuze om persoonlijk contact op te nemen aan hen willen laten. We kregen toen vrijwel direct een leuke reactie per mail, met ook een verjaardagsdatum van hun dochtertje in de komende week, dus daarvan hebben we gebruik gemaakt. Nu net een kaartje met (hopelijk) bemoedigende tekst in de brievenbus gestopt. We hebben verder nog wel wat ideeën, bijv een kerstpakket, een taart, vrijkaartjes voor iets etc. Mocht er een leuk contact ontstaan, dan is uitnodigen voor kerst ook een optie.”

Reacties van ontvangers van Kerstengel presentjes

“De begunstigde was ontroerd en diep geraakt door de attentie (en hoopt dus op méér!)“

“De cliënten uit de wijk reageren heel verrast en enthousiast! Een persoon was zo ontroerd dat zij moest huilen; vanwege het feit dat er aan haar gedacht is. Een ander vond het ontzettend jammer de persoon gemist te hebben die een presentje had achter gelaten. Zij wil deze persoon heel hartelijk bedanken en hoopt hem/haar nog te treffen. Heel erg bedankt voor dit prachtige initiatief. Het raakt mensen direct in hun hart en doet iets met hen!”

“Diegene die ik opgegeven had, heeft het heel fijn gevonden en erg kunnen waarderen. Ik vind het een mooi gebaar van jullie kant uit en hoop dat jullie hiermee doorgaan en nog veel mensen blij kunnen maken.”