“Anders zijn is heel normaal”

28-05-2019

De leerlingen van groep 7/8 van basisschool De Garve in Wichmond hebben in de afgelopen weken gewerkt rond het thema ‘Anders zijn is heel normaal’. Via Present hebben ze in kleine groepen bezoeken gebracht en meegewerkt bij Puur Natuur, dagbesteding van Philadelphia, Zorgboerderij De Bult en woonzorgcentrum Wehmepark. Hier konden ze in de praktijk ervaren dat anders zijn, heel normaal is.

Bij Puur Natuur hielpen de kinderen de deelnemers van de dagbesteding bij onder andere het maken van labels en het glazuren van schalen. “Ik vond het best wel een beetje spannend, want ik wist niet zo goed hoe je met die mensen moet omgaan. Toen ik eenmaal aan het praten was, ging het heel goed. Het voelde helemaal niet meer zo raar. Het was vooral heel gezellig en leuk. Ik vond het heel jammer om weg te gaan. Het voelde zo normaal daar”, vertelt een van de leerlingen over het bezoek.

Op Het Wehmepark schonken de kinderen koffie bij de oudere bewoners en speelden daarna spellen met hen. De laatste groep verzorgde samen met de deelnemers van zorgboerderij De Bult de dieren op de boerderij. Tussendoor was er volop tijd om met elkaar te praten en elkaar beter te leren kennen. De kinderen werden op alle locaties warm ontvangen. “Het was erg leuk om een groep basisschoolleerlingen te ontvangen. Er werd enthousiast op gereageerd”, blikt een van de hulpverleners terug.

In de evaluaties van de kinderen lezen we: ‘Het heeft mij geraakt dat…
– …iedereen iets kan en ook doet.”
– …dat ze het zo leuk vonden dat wij er waren.”
– …een mevrouw zei: je hebt toch niets aan mij.”

Het waren stuk voor stuk mooie ontmoetingen die indruk maakten!

Lees meer...