Verhalen

‘Het is fijn om zo mensen te kunnen helpen’

Medewerkers Misset vrijwillig in actie via Present

“Het was een leuke, pittige klus die we met ons team van vijf mensen onder de zeer goede leiding van Presentvrijwilliger Adrie mooi op tijd hebben kunnen afronden. Het is fijn om op deze manier mensen te kunnen helpen”, vertelt een medewerker van Misset. Op de jaarlijkse Misset-Doet! dag verruilden  35 collega’s een middag kantoor voor praktische projecten waarbij zij de handen uit de mouwen staken voor een ander.  Present Doetinchem en Bronckhorst organiseerden hiervoor zes projecten in Doetinchem, Gaanderen, Hengelo (Gld), Keijenborg en Bronkhorst. De middag werd tegen de avond afgesloten met een gezamenlijk diner.

‘Prachtige locatie, fijne sfeer’

In Hengelo (Gld) hielp een groep van vijf vrijwilligers mee bij Woonerf Luscinia. Deze locatie biedt acht woonplekken en dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. De vrijwilligers van Misset verwijderden samen met de bewoners onkruid uit de moes- en bloementuin en plantten nieuwe planten. “Het was een prachtige locatie met een hele fijne sfeer. De eigenaar en medewerkers lieten duidelijk merken dat ze blij waren met onze hulp, die waardering was erg prettig”, vertelden de vrijwilligers na afloop.

Spelen in de tuin

Even verderop in Keijenborg knapten vijf anderen de tuin van een alleenstaande moeder op. Er werd onkruid verwijderd en vervolgens legden ze graszoden. Ze werden hierbij geholpen door Presentvrijwilliger Adrie. De moeder is erg blij dat haar dochter nu lekker kan spelen in de achtertuin.

De laatste groep ging aan de slag in een tuin in Bronkhorst. Vier vrijwilligers hielpen hier een alleenstaande vrouw met langdurige covidklachten onder leiding van vrijwillig projectbegeleider Dick van Present Bronckhorst. Hij had de tuin ’s ochtends al opgeruimd samen met een andere vrijwilliger. De vrijwilligers van Misset snoeiden ’s middags diverse heesters, struiken en een heg. Daarnaast verwijderden ze onkruid in de voor- en achtertuin.

Alle vrijwilligers kijken terug op een mooie dag, waarbij ze mensen hebben geholpen, leuke ontmoetingen hebben gehad en elkaar op een andere manier hebben leren kennen.

Doe mee!

Ben jij nieuwsgierig geworden en wil je ook graag samen met je collega’s of andere groep iemand helpen bij een klus in huis of tuin en/of een moment van aandacht bieden? Meld je dan nu aan!