Jong en Oud: samen in gesprek

05-10-2020

Present West-Betuwe/Culemborg is een project gestart voor ouderen die geen eigen netwerk hebben om regelmatig mee te bellen. Deze ouderen kunnen binnenkort twee keer per week, op een vast tijdstip, bellen met een geïnteresseerde jongere. Voorafgaand aan de contactmomenten krijgen de jongeren thema’s toegestuurd en voorbeeldvragen die als richtlijn kunnen dienen voor het gesprek. Het project zal zes weken duren waardoor zij elkaar in de loop van de tijd echt kunnen leren kennen.

Misschien zijn er ouderen die graag mee zouden doen maar die nog nooit een beeldbel-gesprek hebben gevoerd… Een groep mannen van De Ronde Tafel heeft aangeboden te helpen. Samen kunnen we de technische obstakels vast uit de weg ruimen!

Een grote groep jongeren van de Maranathakerk in Tricht heeft zich al voor het project aangemeld. Er is plaats voor 30 ouderen. Werk jij met ouderen die het fijn zouden vinden om in deze coronatijd regelmatig te worden gebeld? Meld hen aan! Ben of ken je een oudere die mee wil doen? Stuur een mailtje of bel met het onderstaande nummer. Wellicht ontstaan er mooie contacten die ook na de coronatijd zullen blijven.

Josette Jansen

josette@presentculemborg.nl  

M: 06-15180090