Wat je zegt, ben je zelf!

19-02-2018

Als Stichting Present de Bevelanden proberen we groepen mensen er toe te bewegen om naar elkaar om te zien. Door iets van hun talent en tijd te geven aan mensen in de eigen omgeving die die hulp hard nodig hebben. Maar hoe Present is Stichting Present eigenlijk zelf? Om daar achter te komen, zijn het bestuur en medewerkers van Present zelf aan de slag gegaan.

Als “Presenters” hadden we voorkeur voor een praktisch project en wilde we graag op een vrijdag en een zaterdag aan de slag. Dit aanbod werd gekoppeld aan een hulpvraag die door een maatschappelijk werker van SMWO was aangemeld.

Bij een alleenstaande, zieke man met een lichamelijke beperking en weinig financiële middelen, moest zijn bovenwoning opgeruimd worden i.v.m. een verhuizing. Zijn huur was al opgezegd, maar mensen om te helpen had hij niet. Zodoende zijn de medewerkers van Present aan de slag gegaan met deze praktische inpak- en opruimklus in Goes.

Op vrijdagochtend zijn de kasten leeggemaakt en de bruikbare spullen in verhuisdozen gepakt en het afval naar de stort gebracht. De hulpontvanger was aanwezig en heeft aangegeven wat hij wilde bewaren en wat weg kon.

Op zaterdagochtend was er een groepje van 6 Presentvrijwilligers aanwezig om met een bus de schuur en de woning verder leeg te ruimen en al het grof afval naar de stort te brengen. Daarna zijn de spullen die meneer wilde bewaren in de schuur gezet.

De man en de maatschappelijk werker waren erg blij met de hulp en hadden niet geweten hoe ze deze klus anders voor elkaar hadden gekregen. En dat is waar we het voor doen!

Het gevoel van blijdschap en opluchting dat het allemaal in orde komt bij de hulpontvanger én hulpverlener. Zo Present kun je zijn in je eigen buurt! Het was goed om te zien en te ervaren, juist ook als Stichting Present, hoe eenvoudig je iets voor een ander kunt betekenen. En wat voor een waardevol effect dat heeft op de ander, dat er naar je omgekeken wordt.

Lees meer...