Van een hulpontvanger: Een dagje klussen op het steunpunt Linieparc

17-01-2017

12 november kwam Stichting present samen met 7 mensen een dagje langs.

Wij werken al jaren samen met stichting Present, die veel betekent voor onze cliënten. Cliënten maken veel gebruik van hun diensten zoals het opknappen van tuinen, behangen, schilderklusjes enz.

Stichting Present slaat een brug tussen groepen vrijwilligers en praktische en/of sociale hulpvragen. Het kan gaan om bijvoorbeeld klussen in en om het huis of wandelen met een groep uit een zorginstelling. Altijd in samenwerking met een hulpverlener of een maatschappelijke organisatie tenbate van mensen die zelf het geld, de gezondheid en het netwerk missen. Daardoor wil Present eraan meewerken dat mensen weer meer naar elkaar omzien.

Een groep uit de Bethelkerk in Den Helder heeft zich bij Present aangemeld, Ze wilden graag een project gaan doen wat niet te zwaar was. Vanuit het steunpunt ’s Heerenloo Sportlaan had Present nog een vraag liggen die we aan dit aanbod hebben gekoppeld. Een coördinator van Present legt het contact, begeleidt het project, zorgt dat alle organisatorische aspecten geregeld zijn. Het resultaat was dat op 12 november een groep van zeven mensen kwam schilderen, schoonmaken en hapjes maken samen met cliënten.

Ineke, een projectbegeleidster van Present, was er bij het begin en het eind en had wat gereedschap via Present mee.

Het steunpunt Linieparc is een onderdeel van TAO Den Helder en bevind zich op de Sportlaan in een appartementencomplex. In dit complex wonen 8 cliënten die ondersteund worden door ambulante begeleiders. In het steunpunt kunnen cliënten terecht voor hun vragen, kopje koffie, warme maaltijd en gezellig samen zijn, verbreding van het netwerk.

Hieronder vertelt Stanley wat het steunpunt voor hem betekent.

Ik woon in een appartement boven het steunpunt. Het steunpunt vind ik erg fijn, er werken lieve mensen en ik kan er altijd mijn verhaal kwijt. Het helpt mij zodat ik mij goed blijf voelen. Ook ontmoet ik hier andere mensen.

Hoe vond je de samenwerking met Stichting present;

Gewoon geweldig, leuke mensen, leuk om samen iets op te knappen.

Samen met de hulp van 12 cliënten werd deze dag een groot succes.

Namens alle medewerkers en cliënten van ‘s Heerenloo Den Helder willen wij langs deze weg Stichting Present bedanken en hopen op het voortzetten van een geweldige samenwerking.